Rissuppe med kylling og spidskål

fork and spoon
Frokost
clock
30-60 min
rissuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g kyllingeunderlår

Salt og sort peber

1 spsk vindruekerneolie

1½ l vand

150 g basmatiris

½ spidskål

1 bdt forårsløg

2 æbler

2 tsk. hvidvinseddike eller
citronsaft

Sådan gør du

Krydr kyllingen med salt og peber og brun dem i olie i en gryde. Hæld vand over og lad det simre i 35-40 min. Tag kyllingen op af suppen og lad det køle af, til du kan pille kødet af. Kassér skind og ben. Kom ris i suppen og lad det simre i 10 min. Snit imens kålen fint og skær forårsløg i tynde skiver. Skær æbler i tern og vend med den grønne del af forårsløgene samt eddike eller citronsaft. Krydr med salt og peber. Kom kylling, spidskål og resten af forårsløg i suppen og varm det igennem i 5-6 min. Smag suppen til med salt og server med æbletopping. 

 

Energi pr. person: 1719KJ/411Kcal.Næringsindhold pr. 100 g.:
 
Protein: 4,1 g.
Kulhydrat: 5,9 g.
Fedt: 2 g.