Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Risbowl med frikadeller med æble og salvie og agurkesalat
Risbowl med frikadeller med æble og salvie og agurkesalat
Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Frikadeller
300 g hakket grise- og kalvekød
1 æg
25 g havregryn
1 æble
1 lille løg
1 spsk hakket frisk salvie
salt og sort peber
smør og solsikkeolie til stegning
Ris
2 løg
1 smør
salt og sort peber
0.5 tsk stødt koriander
0.5 tsk stødt kanel
3 dl basmatiris
2 spsk hakket frisk dild
2 spsk hakket bredbladet persille
4.5 dl vand
Salat
1 agurk
0.5 rødløg
1 grøn peberfrugt
saft af 0.5 citron
1 spsk bredbladet persille
2 spsk hakket frisk dild
salt og sort peber
Sådan gør du
Tilberedning
1.
Til fars røres hakket kød sammen med æg, havregryn og hvedemel.
2.
Riv æble og løg groft (bare lad skallen blive på æblet) og bland det i farsen sammen med salvie og lidt salt og peber.
3.
Lad farsen trække i 10 min. og form den så til frikadeller, der steges på en pande med smør og olie, ca. 5 min. pr. side ved middel varme.
4.
Til ris skæres løg i strimler og steges i en gryde med smør til de er brunede.
5.
Krydr med salt, peber, koriander og kanel.
6.
Skyl risene i en sigte med koldt vand og kom risene i gryden med løg.
7.
Kom dild og persille i og hæld vandet over.
8.
Lad risene simre under låg i 12 min.
9.
Lad dem trække i 10 min.
10.
Flæk agurken og skrab frøene ud.
11.
Skær agurken i skiver og skær rødløg og peberfrugt i tynde strimler.
12.
Vend det sammen med citronsaft, grofthakket persille og dild og smag til med salt og sort peber.
13.
Anret risene i skåle og kom frikadeller og salat over.
SPISETID opskrift
Frokost
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7822 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
371 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
22.6 %
4.9 g
Kulhydrat:
58.7 %
12.8 g
Fedt:
18.7 %
1.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;