HjemOpskrifterRisbowl med frikadeller med æble og salvie og agurkesalat

Risbowl med frikadeller med æble og salvie og agurkesalat

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Frikadeller
  • 300 g hakket grise- og kalvekød
  • 1 æg
  • 25 g havregryn
  • 1 æble
  • 1 lille løg
  • 1 spsk hakket frisk salvie
  • salt og sort peber
  • smør og solsikkeolie til stegning
Ris
  • 2 løg
  • 1 smør
  • salt og sort peber
  • 0.5 tsk stødt koriander
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 3 dl basmatiris
  • 2 spsk hakket frisk dild
  • 2 spsk hakket bredbladet persille
  • 4.5 dl vand
Salat
  • 1 agurk
  • 0.5 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • saft af 0.5 citron
  • 1 spsk bredbladet persille
  • 2 spsk hakket frisk dild
  • salt og sort peber

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Til fars røres hakket kød sammen med æg, havregryn og hvedemel.

  • 2.
    Riv æble og løg groft (bare lad skallen blive på æblet) og bland det i farsen sammen med salvie og lidt salt og peber.

  • 3.
    Lad farsen trække i 10 min. og form den så til frikadeller, der steges på en pande med smør og olie, ca. 5 min. pr. side ved middel varme.

  • 4.
    Til ris skæres løg i strimler og steges i en gryde med smør til de er brunede.

  • 5.
    Krydr med salt, peber, koriander og kanel.

  • 6.
    Skyl risene i en sigte med koldt vand og kom risene i gryden med løg.

  • 7.
    Kom dild og persille i og hæld vandet over.

  • 8.
    Lad risene simre under låg i 12 min.

  • 9.
    Lad dem trække i 10 min.

  • 10.
    Flæk agurken og skrab frøene ud.

  • 11.
    Skær agurken i skiver og skær rødløg og peberfrugt i tynde strimler.

  • 12.
    Vend det sammen med citronsaft, grofthakket persille og dild og smag til med salt og sort peber.

  • 13.
    Anret risene i skåle og kom frikadeller og salat over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7822 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
371 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 22.6 %4.9 g
Kulhydrat: 58.7 %12.8 g
Fedt: 18.7 %1.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;