HjemOpskrifterRicottafyldt lammekølle med sauce

Ricottafyldt lammekølle med sauce

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lammekølle uden nøgleben
  • 2 friske rosmarinkviste
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sort peber
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • bomuldssnor
  • 2 dl tør hvidvin
  • 3 dl vand
Ricottafyld
  • 250 g ricotta
  • 1 dl pistacienødder
  • 1 dl kruspersille
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 50 g parmesanost
  • ½ tsk friskkværnet peber
Sauce
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 2 tsk smør
  • fløde kan undlades

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at udbene lammekøllen.

  • 2.
    Lav herefter fyldet: Bland ricotta, pistacienødder, hakket persille, citronskal, citronsaft, revet parmesanost og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Sæt fyldet til side.

  • 4.
    Gnid lammekøllen med hakket hvidløg, rosmarin, salt og friskkværnet sort peber.

  • 5.
    Steg den på en pande med lidt olie i cirka 5 minutter, til den har en fin, brun farve.

  • 6.
    Fyld lammekøllen med ricottablandingen, og snør kødet godt sammen med kødsnor.

  • 7.
    Læg lammekøllen i en bradepande, og steg den i almindelig ovn ved 200°C i ca. 1 time.

  • 8.
    Efter 45 minutter hældes hvidvin og vand i bradepanden.

  • 9.
    Når kernetemperaturen er 65°C, er lammekøllen færdig og skal ud af ovnen.

  • 10.
    Dæk den til med stanniol, og lad den hvile i ca. 20 minutter.

  • 11.
    Hæld saften fra bradepanden over i en gryde, og lad den simre ind til en sauce.

  • 12.
    Smag den til med salt, friskkværnet sort peber og smør.

  • 13.
    Justér evt. konsistensen med lidt fløde, som også giver en mere rund smag.

  • 14.
    Skær lammekøllen i skiver, og servér med sauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22542 kj / 5388 kcal
Næringsindhold pr. 100g
736 kj / 176 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 32.7 %14.2 g
Kulhydrat: 2.9 %1.3 g
Fedt: 61.9 %12.3 g
Alkohol: 2.5 %0.6 g
;