Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Ricottafyldt lammekølle med sauce
Ricottafyldt lammekølle med sauce
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
4 fed hvidløg
1 lammekølle uden nøgleben
2 rosmarinkviste
0.5 tsk salt
0.5 tsk sort peber
1 spsk smagsneutral olie
bomuldssnor
2 dl tør hvidvin
3 dl vand
Ricottafyld
250 g ricotta
1 dl pistacienød
1 dl kruspersille
1 citron (usprøjtet)
50 g parmigiano reggiano
0.5 tsk friskkværnet peber
Sauce
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
2 tsk smør
fløde kan undlades
Sådan gør du
1.
Start med at udbene lammekøllen.
2.
Lav herefter fyldet: Bland ricotta, pistacienødder, hakket persille, citronskal, citronsaft, revet parmesanost og friskkværnet sort peber.
3.
Sæt fyldet til side.
4.
Gnid lammekøllen med hakket hvidløg, rosmarin, salt og friskkværnet sort peber.
5.
Steg den på en pande med lidt olie i cirka 5 minutter, til den har en fin, brun farve.
6.
Fyld lammekøllen med ricottablandingen, og snør kødet godt sammen med kødsnor.
7.
Læg lammekøllen i en bradepande, og steg den i almindelig ovn ved 200°C i ca. 1 time.
8.
Efter 45 minutter hældes hvidvin og vand i bradepanden.
9.
Når kernetemperaturen er 65°C, er lammekøllen færdig og skal ud af ovnen.
10.
Dæk den til med stanniol, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
11.
Hæld saften fra bradepanden over i en gryde, og lad den simre ind til en sauce.
12.
Smag den til med salt, friskkværnet sort peber og smør.
13.
Justér evt. konsistensen med lidt fløde, som også giver en mere rund smag.
14.
Skær lammekøllen i skiver, og servér med sauce.
Lam
Ost
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16902 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
553 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.3 g
Protein:
46.7 %
15.2 g
Kulhydrat:
3.7 %
1.2 g
Fedt:
46.2 %
6.9 g
Alkohol:
3.4 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;