Ricottafyldt lammekølle med sauce

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Ricottafyldt lammekølle med sauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk lammekølle uden nøgleben

4 fed hvidløg

2 stilke rosmarin

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

1 spsk neutral olie

Kødsnor

2 dl tør hvidvin

3 dl vand

 

Ricottafyld:

250 g ricotta

1 dl pistacienødder

1 dl persille

1 usprøjtet citron

50 g parmesanost

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Sauce:

Saft fra bradepanden

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

2 tsk smør

Fløde (kan undlades)

Sådan gør du

Start med at udbene lammekøllen. Lav herefter fyldet: Bland ricotta, pistacienødder, hakket persille, citronskal, citronsaft, revet parmesanost og friskkværnet sort peber. Sæt fyldet til side. 

Gnid lammekøllen med hakket hvidløg, rosmarin, salt og friskkværnet sort peber. Steg den på en pande med lidt olie i cirka 5 minutter, til den har en fin, brun farve. Fyld lammekøllen med ricottablandingen, og snør kødet godt sammen med kødsnor. Læg lammekøllen i en bradepande, og steg den i almindelig ovn ved 200°C i ca. 1 time. Efter 45 minutter hældes hvidvin og vand i bradepanden. Når kernetemperaturen er 65°C, er lammekøllen færdig og skal ud af ovnen. Dæk den til med stanniol, og lad den hvile i ca. 20 minutter. 

Hæld saften fra bradepanden over i en gryde, og lad den simre ind til en sauce. Smag den til med salt, friskkværnet sort peber og smør. Justér evt. konsistensen med lidt fløde, som også giver en mere rund smag. Skær lammekøllen i skiver, og servér med sauce.

Tip: Servér evt. med polenta eller ovnristede kartofler.

 

Energi pr. person: 3087 kJ /735 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 1,5 g