Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Ribsdessert med hvid chokolade
Ribsdessert med hvid chokolade
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
blondiebund:
50 g smør
50 g hvid chokolade
1 æg
25 g rørsukker
20 g hvedemel
0.25 tsk salt
ribsmousse:
2 blade husblas
1 vaniljestang
2 g rørsukker
200 g ribs
1 citron (usprøjtet) (skal og saft)
2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
ribsganache:
100 g ribs
1 spsk friskpresset citronsaft
70 g hvid chokolade
i øvrigt:
ribs (kan undlades)
skovsyre
Sådan gør du
1.
Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
2.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
3.
Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend forsigtigt sammen.
4.
Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag bunden ved 180 °C varmluft i ca. 10-15 min.
5.
Lad bunden køle helt af.
6.
Befri bunden fra springformen og udstik 6 bunde med en kagering (5 cm i diameter).
7.
Kom bunden op i en kagering/cylinder (5 cm i diameter), som fores med kageplast langs kanten.
8.
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min.
9.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
10.
Mas dem sammen med lidt af sukkeret.
11.
Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, ribs, citronskal og -saft op i en gryde og lad det simre i 5-10 min.
12.
Sigt massen igennem en sigte og udblød husblassen i ribssaften.
13.
Kasser ribskompotten.
14.
Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtig sammen med ribssaften.
15.
Hæld moussen op i formene, og stil dem på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.
16.
Varm ribs og citronsaft op i en gryde.
17.
Sigt massen igennem en si og pres så meget saft ud af bærrene som muligt.
18.
Gem saften og kasser resten.
19.
Hak chokoladen groft og kom det op i en skål.
20.
Hæld 1/2 dl varm ribssaft over chokoladen og rør det forsigtigt glat og blankt.
21.
Lad det køle en smule.
22.
Det skal tykne lidt, men stadig være flydende.
23.
Hæld ganachen på sprøjtepose og hav den klar til brug.
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9807 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1042 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
4.8 %
2.9 g
Kulhydrat:
28.9 %
17.7 g
Fedt:
66.3 %
18.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;