Ribsdessert med hvid chokolade

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Ribsdessert med hvid chokolade
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

BLONDIEBUND

50 g smør

50 g god hvid chokolade

1 æg, str. M/L

25 g lyst rørsukker

20 g hvedemel

En knivspids salt

 

Ribsmousse:

2 blade husblas

1 god vaniljestang

2 spsk lyst rørsukker

200 g ribs

1 usprøjtet citron, saft og skal

2 dl piskefløde

 

Ribsganache

100 g ribs (friske eller frosne)

1 spsk citronsaft

70 g god hvid chokolade

 

 

I øvrigt

Friske ribs (kan undlades)

Rød skovsyre

 

Sådan gør du

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag bunden ved 180 °C varmluft i ca. 10-15 min. Lad bunden køle helt af.

Befri bunden fra springformen og udstik 6 bunde med en kagering (5 cm i diameter). Kom bunden op i en kagering/cylinder (5 cm i diameter), som fores med kageplast langs kanten. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, ribs, citronskal og -saft op i en gryde og lad det simre i 5-10 min. Sigt massen igennem en sigte og udblød husblassen i ribssaften. Kasser ribskompotten. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtig sammen med ribssaften. Hæld moussen op i formene, og stil dem på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over. 

Varm ribs og citronsaft op i en gryde. Sigt massen igennem en si og pres så meget saft ud af bærrene som muligt. Gem saften og kasser resten. Hak chokoladen groft og kom det op i en skål. Hæld 1/2 dl varm ribssaft over chokoladen og rør det forsigtigt glat og blankt. Lad det køle en smule. Det skal tykne lidt, men stadig være flydende. Hæld ganachen på sprøjtepose og hav den klar til brug.