HjemOpskrifterRibsdessert med hvid chokolade

Ribsdessert med hvid chokolade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
blondiebund:
  • 50 g smør
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 æg
  • 25 g rørsukker
  • 20 g hvedemel
  • 0.25 tsk salt
ribsmousse:
  • 2 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 2 g rørsukker
  • 200 g ribs
  • 1 citron (usprøjtet) (skal og saft)
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
ribsganache:
  • 100 g ribs
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 70 g hvid chokolade
i øvrigt:
  • ribs (kan undlades)
  • skovsyre

Sådan gør du

  • 1.
    Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.

  • 2.
    Pisk æg og sukker lyst og luftigt.

  • 3.
    Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend forsigtigt sammen.

  • 4.
    Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag bunden ved 180 °C varmluft i ca. 10-15 min.

  • 5.
    Lad bunden køle helt af.

  • 6.
    Befri bunden fra springformen og udstik 6 bunde med en kagering (5 cm i diameter).

  • 7.
    Kom bunden op i en kagering/cylinder (5 cm i diameter), som fores med kageplast langs kanten.

  • 8.
    Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min.

  • 9.
    Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud.

  • 10.
    Mas dem sammen med lidt af sukkeret.

  • 11.
    Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, ribs, citronskal og -saft op i en gryde og lad det simre i 5-10 min.

  • 12.
    Sigt massen igennem en sigte og udblød husblassen i ribssaften.

  • 13.
    Kasser ribskompotten.

  • 14.
    Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtig sammen med ribssaften.

  • 15.
    Hæld moussen op i formene, og stil dem på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.

  • 16.
    Varm ribs og citronsaft op i en gryde.

  • 17.
    Sigt massen igennem en si og pres så meget saft ud af bærrene som muligt.

  • 18.
    Gem saften og kasser resten.

  • 19.
    Hak chokoladen groft og kom det op i en skål.

  • 20.
    Hæld 1/2 dl varm ribssaft over chokoladen og rør det forsigtigt glat og blankt.

  • 21.
    Lad det køle en smule.

  • 22.
    Det skal tykne lidt, men stadig være flydende.

  • 23.
    Hæld ganachen på sprøjtepose og hav den klar til brug.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9807 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1042 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 4.8 %2.9 g
Kulhydrat: 28.9 %17.7 g
Fedt: 66.3 %18.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;