Ribeye med svampe, blomkål, asparges og ovnstegte kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Ribeye med svampe, blomkål, asparges og ovnstegte kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk ribeyes

25 g smør

Salt og peber

Kryddersmør:

150 g smør, stuetemperatur

1 dl hakkede krydderurter (fx persille, purløg, kørvel, brøndkarse)

1 tsk salt

½ chili

Kartofler:

700 g små hurtige kartofler 

1/2 dl olivenolie

1 dl krydderurter (fx timian, rosmarin, persille)

Salt og kværnet peber

Grønt:

200 g blomkål

200 g grønne asparges

150 g østershatte

150 g rødløg

25 g smør

Salt og kværnet peber

Sådan gør du

Start med at lave en kryddersmør: Pisk stuetempereret smør med hakkede krydderurter, salt og finthakket chili til en let og luftig konsistens. Opbevar kryddersmørret på køl eller på køkkenbordet indtil servering.

Rengør kartoflerne og kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, krydderurter, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 35 minutter, eller til de er møre. Vend dem lidt rundt undervejs.

Skær blomkål i mindre buketter. Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i skrå skiver. Rengør østershatte og riv dem i mindre stykker. Skær rødløg i både. Varm en pande op med smør, til det bruser. Rist østershatte, til de er gyldne. Tilsæt blomkål, asparges og rødløg. Rist det hele ved medium varme i 3 minutter. Krydr med salt og kværnet peber.

Varm en ny pande op med smør. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Gentag med de 2 øvrige ribeyes. Giv herefter alle 4 ribeyes 2-3 minutter i ovnen ved 200°C varmluft. Lad dem hvile tildækket i 5 minutter inden servering.

Anret på fade eller tallerkener: ribeyes med kryddersmør, ovnristede kartofler og stegte grøntsager.

 

Energi pr. person: 4075 kJ / 970 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 6,0 g