Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Ribeye med svampe, blomkål, asparges og ovnstegte kartofler

Bedømmelse (3)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 stk ribeyes

25 g smør

Salt og peber


Kryddersmør:

150 g smør, stuetemperatur

1 dl hakkede krydderurter (fx persille, purløg, kørvel, brøndkarse)

1 tsk salt

½ chili


Kartofler:

700 g små hurtige kartofler 

1/2 dl olivenolie

1 dl krydderurter (fx timian, rosmarin, persille)

Salt og kværnet peber


Grønt:

200 g blomkål

200 g grønne asparges

150 g østershatte

150 g rødløg

25 g smør

Salt og kværnet peber

Om råvarerne

Start med at lave en kryddersmør: Pisk stuetempereret smør med hakkede krydderurter, salt og finthakket chili til en let og luftig konsistens. Opbevar kryddersmørret på køl eller på køkkenbordet indtil servering.

Rengør kartoflerne og kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, krydderurter, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 35 minutter, eller til de er møre. Vend dem lidt rundt undervejs.

Skær blomkål i mindre buketter. Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i skrå skiver. Rengør østershatte og riv dem i mindre stykker. Skær rødløg i både. Varm en pande op med smør, til det bruser. Rist østershatte, til de er gyldne. Tilsæt blomkål, asparges og rødløg. Rist det hele ved medium varme i 3 minutter. Krydr med salt og kværnet peber.

Varm en ny pande op med smør. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Gentag med de 2 øvrige ribeyes. Giv herefter alle 4 ribeyes 2-3 minutter i ovnen ved 200°C varmluft. Lad dem hvile tildækket i 5 minutter inden servering.

Anret på fade eller tallerkener: ribeyes med kryddersmør, ovnristede kartofler og stegte grøntsager.

 

Energi pr. person: 4075 kJ / 970 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 6,0 g

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Ribeye med svampe, blomkål, asparges og ovnstegte kartofler

Start med at lave en kryddersmør: Pisk stuetempereret smør med hakkede krydderurter, salt og finthakket chili til en let og luftig konsistens. Opbevar kryddersmørret på køl eller på køkkenbordet indtil servering.

Rengør kartoflerne og kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, krydderurter, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 35 minutter, eller til de er møre. Vend dem lidt rundt undervejs.

Skær blomkål i mindre buketter. Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i skrå skiver. Rengør østershatte og riv dem i mindre stykker. Skær rødløg i både. Varm en pande op med smør, til det bruser. Rist østershatte, til de er gyldne. Tilsæt blomkål, asparges og rødløg. Rist det hele ved medium varme i 3 minutter. Krydr med salt og kværnet peber.

Varm en ny pande op med smør. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Gentag med de 2 øvrige ribeyes. Giv herefter alle 4 ribeyes 2-3 minutter i ovnen ved 200°C varmluft. Lad dem hvile tildækket i 5 minutter inden servering.

Anret på fade eller tallerkener: ribeyes med kryddersmør, ovnristede kartofler og stegte grøntsager.

 

Energi pr. person: 4075 kJ / 970 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 6,0 g