HjemOpskrifterRibeye med svampe, blomkål, asparges og ovnstegte kartofler

Ribeye med svampe, blomkål, asparges og ovnstegte kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 ribeye-steaks
  • 25 g smør
  • salt & sort peber
kryddersmør
  • 150 g smør stuetemperatur
  • 15 g hakkede krydderurter (fx persille, purløg, kørvel, brøndkarse)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 frisk chili
kartofler
  • 700 g små kartofler
  • 0.5 dl olivenolie
  • 15 g krydderurter (fx timian, rosmarin, persille)
  • salt & friskkværnet peber
grønt
  • 200 g blomkål
  • 200 g grønne asparges
  • 150 g østershatte
  • 150 g rødløg
  • 25 g smør
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at lave en kryddersmør: Pisk stuetempereret smør med hakkede krydderurter, salt og finthakket chili til en let og luftig konsistens.

  • 2.
    Opbevar kryddersmørret på køl eller på køkkenbordet indtil servering.

  • 3.
    Rengør kartoflerne og kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, krydderurter, salt og peber.

  • 4.
    Bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 35 minutter, eller til de er møre.

  • 5.
    Vend dem lidt rundt undervejs.

  • 6.
    Skær blomkål i mindre buketter.

  • 7.
    Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i skrå skiver.

  • 8.
    Rengør østershatte og riv dem i mindre stykker.

  • 9.
    Skær rødløg i både.

  • 10.
    Varm en pande op med smør, til det bruser.

  • 11.
    Rist østershatte, til de er gyldne.

  • 12.
    Tilsæt blomkål, asparges og rødløg.

  • 13.
    Rist det hele ved medium varme i 3 minutter.

  • 14.
    Krydr med salt og kværnet peber.

  • 15.
    Varm en ny pande op med smør.

  • 16.
    Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider.

  • 17.
    Krydr med salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad.

  • 18.
    Gentag med de 2 øvrige ribeyes.

  • 19.
    Giv herefter alle 4 ribeyes 2-3 minutter i ovnen ved 200°C varmluft.

  • 20.
    Lad dem hvile tildækket i 5 minutter inden servering.

  • 21.
    Anret på fade eller tallerkener: ribeyes med kryddersmør, ovnristede kartofler og stegte grøntsager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14516 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
658 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 15.3 %5.9 g
Kulhydrat: 17.5 %6.8 g
Fedt: 67.2 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;