
Start med at lave en kryddersmør: Pisk stuetempereret smør med hakkede krydderurter, salt og finthakket chili til en let og luftig konsistens. Opbevar kryddersmørret på køl eller på køkkenbordet indtil servering.
Rengør kartoflerne og kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, krydderurter, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 35 minutter, eller til de er møre. Vend dem lidt rundt undervejs.
Skær blomkål i mindre buketter. Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i skrå skiver. Rengør østershatte og riv dem i mindre stykker. Skær rødløg i både. Varm en pande op med smør, til det bruser. Rist østershatte, til de er gyldne. Tilsæt blomkål, asparges og rødløg. Rist det hele ved medium varme i 3 minutter. Krydr med salt og kværnet peber.
Varm en ny pande op med smør. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Gentag med de 2 øvrige ribeyes. Giv herefter alle 4 ribeyes 2-3 minutter i ovnen ved 200°C varmluft. Lad dem hvile tildækket i 5 minutter inden servering.
Anret på fade eller tallerkener: ribeyes med kryddersmør, ovnristede kartofler og stegte grøntsager.
Energi pr. person: 4075 kJ / 970 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 6,0 g