HjemOpskrifterRibeye med salat af Ingrid ærter, feta og grønt

Ribeye med salat af Ingrid ærter, feta og grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 ribeye-steaks
  • 4 spsk rapsolie
  • 100 g smør
  • 1 tsk fint salt
Tilbehør
  • 1 dl Ingrid ært
  • 3 gulerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 stilke forårsløg
  • 100 g feta
  • 10 g frisk mynte
  • 0.5 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Tag dine ribeyes ud et kvarter inden de skal steges.

  • 2.
    Drys bøfferne med salt på begge sider.

  • 3.
    Varm din pande op og kom olie på (steg dem over to omgange eller på to pander).

  • 4.
    Steg den ene side af bøffen i 1-2 minutter, afhængigt af tykkelsen.

  • 5.
    Vend den om, kom smør på panden og steg yderligere 1-2 minutter, imens bøffen overhældes med smeltet smør.

  • 6.
    Lad den hvile på en rist i 5 minutter inden servering.

  • 7.
    Udblød dine Ingrid ærter i koldt vand i et døgn, inden de skal bruges.

  • 8.
    Kassér kogevandet.

  • 9.
    Kog dem efter anvisning på pakken, og køl dem herefter ned.

  • 10.
    Smag dem til med halvdelen af dit flagesalt og peber.

  • 11.
    Skræl gulerødder og skær dem i skiver på skrå.

  • 12.
    Vend dem i olivenolie og brug det resterende salt og peber.

  • 13.
    Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 180C, eller til de er møre.

  • 14.
    Lad dem køle af.

  • 15.
    Imens snittes forårsløg fint.

  • 16.
    Anret Ingrid ærter og gulerødder på et fad.

  • 17.
    Top med forårsløg, feta og mynte.

  • 18.
    Server med stegt ribeye.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11582 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1053 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 17.8 %11.0 g
Kulhydrat: 3.5 %2.2 g
Fedt: 78.7 %22.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;