Ribeye med citronsmør og lynstegt grønt

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Ribeye med citronsmør og lynstegt grønt
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk ribeyes
 
25 g smør
 
1 kvist rosmarin
 
1 fed hvidløg med skal
 
Salt og peber
 
Citronsmør:
 
150 g blødt smør
 
1 dl hakket persille
 
1 usprøjtet citron
 
Kværnet peber
 
Flagesalt
 
 
Lynstegte grøntsager:
 
400 g broccoli
 
2 stk rødløg
 
3 spsk neutral olie 
 
200 g cherrytomater
 
Salt
 
Kværnet peber
 
2 dl persillekviste
 
 
Tilbehør:
 
Lækkert brød

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet, så det når stuetemperatur inden tilberedning. Klargør citronsmør: Pisk smørret hvidt med en elpisker, og tilsæt hakket persille, revet citronskal fra 1 hel citron, saften fra ½ citron, kværnet peber og flagesalt. Kom smørret i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm. Form smørret til en pølse, rul det stramt, og læg smørrullen i køleskabet indtil brug. Gerne i min. 2 timer.

Varm en pande op med smør, tilsæt rosmarin og et knust hvidløgsfed. Lad smørret bruse op. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Kom de 4 ribeyes i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Giv dem 4 minutter ved 200°C i ovnen. Lad dem herefter hvile tildækket i 4 minutter.

Skær broccoli i mindre buketter med stilk, og skær rødløg i både. Varm en pande eller wok op med neutral olie. Sautér broccolibuketter og rødløg ved høj varme i 3 minutter. Kom hele små cherrytomater i blandingen. Krydr med salt og kværnet peber. Vend persillekviste i grønsagsblandingen.

Anret ribeyes i pande eller på fad med skiver af citronsmør på toppen, gerne så det smelter.

Hertil lynstegte grøntsager og lækkert brød.

 

Energi pr. person: 3573 kJ/ 851 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 14,5 g
Kulhydrat: 2,0 g