
Tag kødet ud af køleskabet, så det når stuetemperatur inden tilberedning. Klargør citronsmør: Pisk smørret hvidt med en elpisker, og tilsæt hakket persille, revet citronskal fra 1 hel citron, saften fra ½ citron, kværnet peber og flagesalt. Kom smørret i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm. Form smørret til en pølse, rul det stramt, og læg smørrullen i køleskabet indtil brug. Gerne i min. 2 timer.
Varm en pande op med smør, tilsæt rosmarin og et knust hvidløgsfed. Lad smørret bruse op. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Kom de 4 ribeyes i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Giv dem 4 minutter ved 200°C i ovnen. Lad dem herefter hvile tildækket i 4 minutter.
Skær broccoli i mindre buketter med stilk, og skær rødløg i både. Varm en pande eller wok op med neutral olie. Sautér broccolibuketter og rødløg ved høj varme i 3 minutter. Kom hele små cherrytomater i blandingen. Krydr med salt og kværnet peber. Vend persillekviste i grønsagsblandingen.
Anret ribeyes i pande eller på fad med skiver af citronsmør på toppen, gerne så det smelter.
Hertil lynstegte grøntsager og lækkert brød.
Energi pr. person: 3573 kJ/ 851 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 14,5 g
Kulhydrat: 2,0 g