HjemOpskrifterRibeye med citronsmør og lynstegt grønt

Ribeye med citronsmør og lynstegt grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 ribeye-steaks
  • 25 g smør
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 fed hvidløg med skal
  • salt & sort peber
citronsmør
  • 150 g blødt smør
  • 1 dl hakket kruspersille
  • 1 citron (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • flagesalt
lynstegte grøntsager
  • 400 g broccoli
  • 2 rødløg
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 200 g cherrytomater
  • salt & friskkværnet peber
  • 3 dl kruspersille
tilbehør
  • lækkert brød

Sådan gør du

  • 1.
    Tag kødet ud af køleskabet, så det når stuetemperatur inden tilberedning.

  • 2.
    Klargør citronsmør: Pisk smørret hvidt med en elpisker, og tilsæt hakket persille, revet citronskal fra 1 hel citron, saften fra ½ citron, kværnet peber og flagesalt.

  • 3.
    Kom smørret i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm.

  • 4.
    Form smørret til en pølse, rul det stramt, og læg smørrullen i køleskabet indtil brug.

  • 5.
    Gerne i min. 2 timer.

  • 6.
    Varm en pande op med smør, tilsæt rosmarin og et knust hvidløgsfed.

  • 7.
    Lad smørret bruse op.

  • 8.
    Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider.

  • 9.
    Kom de 4 ribeyes i et ovnfast fad, krydr med salt og peber.

  • 10.
    Giv dem 4 minutter ved 200°C i ovnen.

  • 11.
    Lad dem herefter hvile tildækket i 4 minutter.

  • 12.
    Skær broccoli i mindre buketter med stilk, og skær rødløg i både.

  • 13.
    Varm en pande eller wok op med neutral olie.

  • 14.
    Sautér broccolibuketter og rødløg ved høj varme i 3 minutter.

  • 15.
    Kom hele små cherrytomater i blandingen.

  • 16.
    Krydr med salt og kværnet peber.

  • 17.
    Vend persillekviste i grønsagsblandingen.

  • 18.
    Anret ribeyes i pande eller på fad med skiver af citronsmør på toppen, gerne så det smelter.

  • 19.
    Hertil lynstegte grøntsager og lækkert brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11672 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
717 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 18.2 %7.7 g
Kulhydrat: 5.4 %2.3 g
Fedt: 76.4 %14.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;