Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Ribeye med citronsmør og lynstegt grønt

Bedømmelse (1)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 stk ribeyes
 
25 g smør
 
1 kvist rosmarin
 
1 fed hvidløg med skal
 
Salt og peber
 

Citronsmør:
 
150 g blødt smør
 
1 dl hakket persille
 
1 usprøjtet citron
 
Kværnet peber
 
Flagesalt
 
 
Lynstegte grøntsager:
 
400 g broccoli
 
2 stk rødløg
 
3 spsk neutral olie 
 
200 g cherrytomater
 
Salt
 
Kværnet peber
 
2 dl persillekviste
 
 
Tilbehør:
 
Lækkert brød
Om råvarerne

Tag kødet ud af køleskabet, så det når stuetemperatur inden tilberedning. Klargør citronsmør: Pisk smørret hvidt med en elpisker, og tilsæt hakket persille, revet citronskal fra 1 hel citron, saften fra ½ citron, kværnet peber og flagesalt. Kom smørret i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm. Form smørret til en pølse, rul det stramt, og læg smørrullen i køleskabet indtil brug. Gerne i min. 2 timer.

Varm en pande op med smør, tilsæt rosmarin og et knust hvidløgsfed. Lad smørret bruse op. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Kom de 4 ribeyes i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Giv dem 4 minutter ved 200°C i ovnen. Lad dem herefter hvile tildækket i 4 minutter.

Skær broccoli i mindre buketter med stilk, og skær rødløg i både. Varm en pande eller wok op med neutral olie. Sautér broccolibuketter og rødløg ved høj varme i 3 minutter. Kom hele små cherrytomater i blandingen. Krydr med salt og kværnet peber. Vend persillekviste i grønsagsblandingen.

Anret ribeyes i pande eller på fad med skiver af citronsmør på toppen, gerne så det smelter.

Hertil lynstegte grøntsager og lækkert brød.

 

Energi pr. person: 3573 kJ/ 851 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 14,5 g
Kulhydrat: 2,0 g

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Ribeye med citronsmør og lynstegt grønt

Tag kødet ud af køleskabet, så det når stuetemperatur inden tilberedning. Klargør citronsmør: Pisk smørret hvidt med en elpisker, og tilsæt hakket persille, revet citronskal fra 1 hel citron, saften fra ½ citron, kværnet peber og flagesalt. Kom smørret i et stykke bagepapir eller husholdningsfilm. Form smørret til en pølse, rul det stramt, og læg smørrullen i køleskabet indtil brug. Gerne i min. 2 timer.

Varm en pande op med smør, tilsæt rosmarin og et knust hvidløgsfed. Lad smørret bruse op. Brun 2 ribeyes ad gangen på alle sider. Kom de 4 ribeyes i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Giv dem 4 minutter ved 200°C i ovnen. Lad dem herefter hvile tildækket i 4 minutter.

Skær broccoli i mindre buketter med stilk, og skær rødløg i både. Varm en pande eller wok op med neutral olie. Sautér broccolibuketter og rødløg ved høj varme i 3 minutter. Kom hele små cherrytomater i blandingen. Krydr med salt og kværnet peber. Vend persillekviste i grønsagsblandingen.

Anret ribeyes i pande eller på fad med skiver af citronsmør på toppen, gerne så det smelter.

Hertil lynstegte grøntsager og lækkert brød.

 

Energi pr. person: 3573 kJ/ 851 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g
Fedt: 14,5 g
Kulhydrat: 2,0 g