HjemOpskrifterRed curry med torsk og skaldyr

Red curry med torsk og skaldyr

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
red curry:
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 spsk Maizena majsstivelse
  • 2 saft fra 2 limefrugter
    grønt fyld:
    • 500 g kartofler
    • 100 g forårsløg
    • 200 g cherrytomater
      fiskefyld:
      • 400 g torskefileter (torskeloins)
      • 170 g krebsehaler
      • 170 g rejer

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Varm olien op i en stor gryde.

      • 2.
        Kom 2 spsk rød karry pasta i og lad det ”brænde” af i 2 minutter under omrøring.

      • 3.
        Kom kokosmælk ved og lad det koge op i 8 minutter.

      • 4.
        Rør Maizena ud med koldt vand og jævn saucen.

      • 5.
        Smag til med limesaft.

      • 6.
        Kom kartofler i og lad dem blive gennemvarme.

      • 7.
        Snit forårsløg på skrå, og vend dem i sammen med cherrytomater.

      • 8.
        Skær torskeloins i tern á 4x4 cm, og giv dem ca. 4 minutter i gryden.

      • 9.
        Retten må ikke koge, da torsken kan gå i stykker ved for meget varme.

      • 10.
        Hold temperaturen lige under kogepunktet.

      • 11.
        Torsken skal være hvid og fast i kødet.

      • 12.
        Til sidst vendes krebsehaler og store rejer i retten.

      • 13.
        Servér straks og pynt med friske koriander.

      • 14.
        Serveringstip: Servér med groft brød.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      11876 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      495 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.8 g
      Protein: 22 %6.4 g
      Kulhydrat: 19.9 %5.8 g
      Fedt: 58.1 %7.8 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;