HjemOpskrifterRatatouille med stracciatella & sprøde salater

Ratatouille med stracciatella & sprøde salater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
Ingredienser
  • 2 kviste snittet frisk timian
  • 2 kviste snittet frisk rosmarin
  • 2 tyndt skåret fed hvidløg
  • 0.5 dl olivenolie gerne en Flos Olei
  • 2 store hvide løg
  • 2 store tomater
  • 1 aubergine
  • 1 grøn squash
  • 1 gul squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 spsk tomatpuré - gerne Mutti
  • 1 dåse flået tomat - gerne Mutti Polpa
  • 1 tsk chiliflage
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • salt
Topping
  • 100 g friske mozzarella oste - Stracciatella di bufala (eller evt. en god burrata)
  • 1 lille egeblads- salat
  • 1 Courgette fleur squash - hvis ikke i sæson, så et lille hjertesalat

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Finsnit timian og rosmarin.

  • 2.
    Skær hvidløgsfedene i tynde skiver.

  • 3.
    Skær alle grøntsagerne i rustikke stykker.

  • 4.
    I en stor gryde kommes olivenolie, og når den er varm ristes timian, rosmarin og hvidløg.

  • 5.
    Kom nu alle grøntsager undtagen tomaterne i og tilbered dem ved høj varme, til de begynder at tage farve.

  • 6.
    Kom tomaterne i og herefter tomatpuré.

  • 7.
    Ved stadig høj varme røres tomatpuréen om grøntsagerne til den karamelliserer omkring dem.

  • 8.
    Skru ned for varmen og kom Mutti pulpe på.

  • 9.
    Smag til med chili flakes, balsamisk eddike og salt.

  • 10.
    Lad retten simre ved lav varme og smag til igen.

  • 11.
    Retten er færdig, når grøntsagerne er tilberedt, men stadig har lidt bid.

  • 12.
    Kom din lækre ratatouille i en skål og anret stracciatella ovenpå.

  • 13.
    Rød egebladssalat og courgette fleur, marineret i lidt olivenolie og salt, kommes til sidst på toppen.

  • 14.
    Velbekomme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4580 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
209 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 12.8 %1.6 g
Kulhydrat: 28.2 %3.5 g
Fedt: 59 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;