HjemOpskrifterPull apart brød med cheddar, rosmarin og oliven

Pull apart brød med cheddar, rosmarin og oliven

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

1 servering
  • 2.5 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hvedemel
Fyld
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 100 g kalamataoliven uden sten
  • 100 g lagret cheddarost
  • sort peber
  • 3 spsk olivenolie + 1 tsk olivenolie til formen

Sådan gør du

  • 1.
    Lun mælken i en gryde og tilsæt vand, gær, salt og olivenolie.

  • 2.
    Rør melet i og ælt dejen godt igennem.

  • 3.
    Kom dejen i en skål, dæk med plastfolie og lad dejen hæve i 1 time.

  • 4.
    Bland rosmarin med grofthakkede oliven og groftrevet cheddarost, godt med sort peber og olivenolie.

  • 5.
    Del dejen i to og rul dem til lange pølser.

  • 6.
    Del hver pølse i tolv stykker, der trilles til kugler.

  • 7.
    Vend kuglerne i osteblandingen og læg dem i et ovnfast fad smurt med olie.

  • 8.
    Lad brødet efterhæve i 30 min. og bag det i 30-40 min. ved 200C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12438 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1076 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 11 %6.9 g
Kulhydrat: 51.9 %32.9 g
Fedt: 37.1 %10.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;