HjemOpskrifterPlantebaseret lasagne med urter

Plantebaseret lasagne med urter

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g lasagneplader
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 1 dl frisk salvie
Vegetarsauce
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g Naturli' hakket
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 laurbærblade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Hytteostblanding
  • 3 dl hytteost 4%
  • 3 dl creme fraiche 5%
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Pynt
  • 50 g røde og gule cherrytomater
  • 20 g rucolasalat
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl urter, fx basilikum, frisk timian og salvie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Hak zittauerløg og hvidløg fint, og brun begge dele af i en gryde med olivenolie.

  • 2.
    Tilsæt Naturli’ hakket, og brun godt af.

  • 3.
    Tilsæt hakkede tomater, laurbærblade, salt og friskkværnet sort peber.

  • 4.
    Lad saucen simre.

  • 5.
    Bland hytteosten med creme fraiche, oregano og muskatnød.

  • 6.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 7.
    Læg et lag af vegetarsauce i bunden af et ildfast fad.

  • 8.
    Fordel et lag af hytteostblandingen ovenpå, og dæk det hele med lasagneplader.

  • 9.
    Læg et nyt lag med vegetarsauce og lasagneplader.

  • 10.
    Slut af med resten af hytteostblandingen og drys med revet mozzarella.

  • 11.
    Pynt med frisk salvie.

  • 12.
    Lad lasagnen gratinere i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter, til mozzarellaosten er godt smeltet og har en gylden farve.

  • 13.
    Pynt den varme lasagne med cherrytomater, rucola, revet citronskal og friske urter.

  • 14.
    Drys med salt og friskkværnet sort peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9826 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 28.6 %7.3 g
Kulhydrat: 32.6 %8.3 g
Fedt: 38.8 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;