Plantebaseret lasagne med urter

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Plantebaseret lasagne med urter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

150 g lasagneplader

100 revet mozzarella

1 dl frisk salvie

 

Vegetarsauce: 

2 zittauerløg

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

300 g Naturli' hakket

2 ds hakkede tomater

3 laurbærblade

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Hytteostblanding: 

3 dl hytteost

3 dl creme fraiche

1 spsk tørret oregano

1 tsk stødt muskatnød

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Pynt: 

1 håndfuld cherrytomater

20 g rucola

1 tsk revet citronskal

1 dl urter, fx basilikum, timian og salvie

0,5 tsk salt 

0,5 tsk friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Hak zittauerløg og hvidløg fint, og brun begge dele af i en gryde med olivenolie. Tilsæt Naturli’ hakket, og brun godt af. Tilsæt hakkede tomater, laurbærblade, salt og friskkværnet sort peber. Lad saucen simre.

Bland hytteosten med creme fraiche, oregano og muskatnød. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Læg et lag af vegetarsauce i bunden af et ildfast fad. Fordel et lag af hytteostblandingen ovenpå, og dæk det hele med lasagneplader. Læg et nyt lag med vegetarsauce og lasagneplader. Slut af med resten af hytteostblandingen og drys med revet mozzarella. Pynt med frisk salvie. Lad lasagnen gratinere i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter, til mozzarellaosten er godt smeltet og har en gylden farve.

Pynt den varme lasagne med cherrytomater, rucola, revet citronskal og friske urter. Drys med salt og friskkværnet sort peber.

 

Energi pr. person: 2851 kJ / 679 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5g
Fedt: 7g
Kulhydrat: 9,5g