HjemOpskrifterPizza med squash og spicy kødboller

Pizza med squash og spicy kødboller

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 30 g gær
  • 3.5 dl lunken vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • ca. 625 g hvedemel
  • 400 g tomatpasta
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 1 grøn squash
spicy kødboller:
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 frisk chili
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 tsk salt
  • 20 g smør
pynt:
  • 1 rødløg
  • 1 stilk frisk oregano
  • 1 bæger frisk basilikum
  • 0.5 tsk flagesalt

Sådan gør du

  • 1.
    Smuldr gær ned i en skål.

  • 2.
    Hæld vandet over, tilsæt olie, salt og til sidst halvdelen af hvedemelet.

  • 3.
    Ælt dejen godt, og tilsæt resten af melet lidt efter lidt.

  • 4.
    Ælt dejen i cirka 10 minutter, eller til dejen er lind.

  • 5.
    Dæk skålen til, og lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.

  • 6.
    Lav kødbollerne imens: Rør hakket oksekød, et revet fed hvidløg, tørret oregano, paprika, en finthakket chili, sort peber og salt sammen i en skål.

  • 7.
    Rul små oksekødskugler på størrelse med en teske.

  • 8.
    Steg dem i smør i ca. 2 minutter, til de har fået en gyldne farve.

  • 9.
    Del pizzadejen i fire, og rul dem ud til pizzabunde på et melrystet bord.

  • 10.
    Kom tomatpasta, revet mozzarellaost, tynde squashskiver og oksekødskugler på bundene.

  • 11.
    Læg dem på en bageplade uden bagepapir, og bag pizzaerne i ovnen ved 230 C i cirka 10 minutter, eller til de er sprøde og osten er smeltet.

  • 12.
    Pynt med tynde rødløgsskiver, frisk oregano, basilikum og flagesalt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14722 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
730 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 20.1 %8.6 g
Kulhydrat: 55.2 %23.7 g
Fedt: 24.7 %4.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;