HjemOpskrifterPizza med osterester og frugt

Pizza med osterester og frugt

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Dej
  • 2.5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g tipo 00 hvedemel
Topping
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 1 rødløg
  • 200 g lagret cheddarost eller hvidskimmelost (eller en blanding)
  • 150 g vindruer
  • salt og peber
  • 4 spsk balsamico glaze
  • 1 håndfuld frisk salvie

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Rør vand, gær og salt sammen til dejen.

  • 2.
    Rør melet i, og ælt dejen grundigt, til den er smidig og elastisk.

  • 3.
    Sæt dejen til at hæve et lunt sted i 1½ time.

  • 4.
    Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud til en aflang pizzabund.

  • 5.
    Kom bundene på hver sin bageplade med bagepapir.

  • 6.
    Fordel abrikoserne på bundene, og tryk dem lidt ned i dejen.

  • 7.
    Skær osten i mindre stykker, og læg den oven på abrikoserne (så de ikke brænder på under bagning).

  • 8.
    Læg vindruer på, og krydr med lidt salt og peber.

  • 9.
    Bag pizzaerne ved 240 °C i ca. 10 min.

  • 10.
    Pynt med friske salvieblade og lidt balsamico-glace.

  • 11.
    Tip: Alle typer ost kan bruges – også blåskimmelost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10809 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
851 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 17.1 %8.5 g
Kulhydrat: 57.1 %28.6 g
Fedt: 25.8 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;