4 personer
100 g broccolistilk i mindre stykker
100 g broccolibuketter
2 dl basilikum
40 g ristede pinjekerner
30 g parmesanost
1 fed hvidløg
1 spsk usprøjtet citronskal
3 spsk citronsaft
1 dl olivenolie
½ dl vand
Salt og kværnet peber
Kom broccolistykkerne i en foodprocessor til det er grofthakket. Kom derefter basilikum, pinjekerner, parmesanost, hvidløg, citronskal og -saft i foodprocessoren og kør i 30 sekunder. Kom olivenolie i lidt ad gangen og tilsæt vand til ønsket konsistens. Smag til med salt og peber.
Kan opbevares i tætsluttet glas på køl i 4-5 dage.
Energi pr. person: 1291 Kj/ 307 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Kulhydrat: 3,0 g
Fedt: 24,5 g