HjemOpskrifterPeanutbutter-chaiflødeboller (12 stk.)

Peanutbutter-chaiflødeboller (12 stk.)

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

1 person
  • 12 flødeboller (skallerne)
  • 25 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 0.5 dl vand
  • 75 g past. æggehvider
  • 1 knsp stødt kanel
  • 2 1 knsp muskatnød
  • 1 knsp stødt ingefær
  • 50 g peanutbutter
  • 50 g saltede, ristede peanuts
  • 200 g bagemarcipan
  • 25 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • 1.
    Smelt sukker, brun farin og vand sammen til en sirup.

  • 2.
    Lad det koge et par minutter.

  • 3.
    Pisk æggehviderne let og hæld så den næsten kogende sirup i en tynd stråle ned i hviderne, mens der piskes med en elpisker.

  • 4.
    Bliv ved med at piske, til marengsen er tyk og afkølet.

  • 5.
    Kom til sidst krydderierne i.

  • 6.
    Kom peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal.

  • 7.
    Brug en sprøjtepose til at fylde næsten helt op med marengs.

  • 8.
    Hak peanuts groft og drys halvdelen over marengsen.

  • 9.
    Skær marcipanen i tolv skiver, som skal være ca. fem centimeter i diameter.

  • 10.
    Læg en skive marcipan på hver skal og vend forsigtigt flødebollerne ud.

  • 11.
    Smelt chokoladen, dyp toppen og drys med finthakkede peanuts.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15779 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1688 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 7.2 %7.1 g
Kulhydrat: 53.7 %53.3 g
Fedt: 39.1 %17.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;