1 personer
12 flødebolleskaller
100 g sukker
25 g brun farin
½ dl vand
75 g pasteuriserede æggehvider
1 knsp. kanel
1 knsp. muskat
1 knsp. stødt ingefær
50 g crunchy peanutbutter
50 g saltede, ristede peanuts
200 g marcipan
25 g mørk chokolade
Smelt sukker, brun farin og vand sammen til en sirup. Lad det koge et par minutter. Pisk æggehviderne let og hæld så den næsten kogende sirup i en tynd stråle ned i hviderne, mens der piskes med en elpisker. Bliv ved med at piske, til marengsen er tyk og afkølet. Kom til sidst krydderierne i.
Kom peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal. Brug en sprøjtepose til at fylde næsten helt op med marengs. Hak peanuts groft og drys halvdelen over marengsen. Skær marcipanen i tolv skiver, som skal være ca. fem centimeter i diameter. Læg en skive marcipan på hver skal og vend forsigtigt flødebollerne ud. Smelt chokoladen, dyp toppen og drys med finthakkede peanuts.
Energi pr. stk:
1057 kJ (253 kcal)
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g
Kulhydrat: 51,9 g
Fedt: 23,2 g