Peanutbutter-chaiflødeboller (12 stk.)

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

1 personer

12 flødebolleskaller
100 g sukker
25 g brun farin
½ dl vand
75 g pasteuriserede æggehvider
1 knsp. kanel
1 knsp. muskat
1 knsp. stødt ingefær
50 g crunchy peanutbutter
50 g saltede, ristede peanuts
200 g marcipan
25 g mørk chokolade

Sådan gør du

Smelt sukker, brun farin og vand sammen til en sirup. Lad det koge et par minutter. Pisk æggehviderne let og hæld så den næsten kogende sirup i en tynd stråle ned i hviderne, mens der piskes med en elpisker. Bliv ved med at piske, til marengsen er tyk og afkølet. Kom til sidst krydderierne i.
Kom peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal. Brug en sprøjtepose til at fylde næsten helt op med marengs. Hak peanuts groft og drys halvdelen over marengsen. Skær marcipanen i tolv skiver, som skal være ca. fem centimeter i diameter. Læg en skive marcipan på hver skal og vend forsigtigt flødebollerne ud. Smelt chokoladen, dyp toppen og drys med finthakkede peanuts.

Energi pr. stk:
1057 kJ (253 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g
Kulhydrat: 51,9 g
Fedt: 23,2 g