HjemOpskrifterPavlova med rabarber og bær

Pavlova med rabarber og bær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Marengs
  • 6 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
Rabarberkompot
  • 300 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Topping
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g jordbær
  • 150 g hindbær

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær rabarberne i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfast fad sammen med sukker og vaniljesukker.

  • 2.
    Bag dem i 15 min. ved 200°C. Lad dem køle af.

  • 3.
    Pisk æggehviderne til let skum.

  • 4.
    Kom sukkeret i, og pisk videre i cirka 10 min., til marengsen er helt stiv og blank.

  • 5.
    Vend majsstivelse, vaniljesukker og hvidvinseddike i.

  • 6.
    Kom marengsen ud på en bageplade, og smør den ud til en diameter på ca. 20 cm, så den har en god højde.

  • 7.
    Kom marengsen i en 150°C ovn, og bag den i 1½ time.

  • 8.
    Lad den køle af i ovnen med lågen på klem for at undgå store revner – det kan ikke undgås, at den revner lidt, og det gør ikke noget.

  • 9.
    Flyt den afkølede marengs over på et fad.

  • 10.
    Pisk fløden til skum, og kom den på marengsen.

  • 11.
    Top med rabarberkompot, jordbær og hindbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12969 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
811 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 3.7 %1.8 g
Kulhydrat: 64.9 %31.0 g
Fedt: 31.4 %6.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;