HjemOpskrifterPasta med rodfrugt-bolognese

Pasta med rodfrugt-bolognese

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g knoldselleri
  • 1 løg
  • 200 g gulerødder
  • 200 g rødbeder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 dl vand
  • 400 g tørret spaghetti
  • Tilbehør: parmigiano reggiano

Sådan gør du

  • 1.
    Skær løg i små tern.

  • 2.
    Skræl knoldselleri, gulerødder og rødbede, og skær dem i meget små tern.

  • 3.
    Hak hvidløget fint.

  • 4.
    Varm olien i en gryde og kom løg og rodfrugter i.

  • 5.
    Steg det i ca. 10 min., til det begynder at brune.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg, timian og basilikum, og steg videre ét minut.

  • 7.
    Krydr med salt og peber, og kom tomatpuré i.

  • 8.
    Vend det rundt i grøntsagerne, og kom hakkede tomater og vand i.

  • 9.
    Lad saucen simre i 15 min.

  • 10.
    Kog imens pastaen al dente i velsaltet vand, og servér sammen med saucen og friskrevet parmesan.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8120 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 13.3 %3.4 g
Kulhydrat: 75.8 %19.5 g
Fedt: 10.9 %1.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;