HjemOpskrifterPasta meatballs med gris, gulerod og peberfrugt

Pasta meatballs med gris, gulerod og peberfrugt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g hakket grisekød (ca. 12% fedt)
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 25 g revet parmigiano reggiano + ekstra til servering
  • salt & sort peber
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 600 g tomatpasta
  • 400 g frisk pasta

Sådan gør du

  • 1.
    Bland hakket svinekød med æg, rasp, timian og parmesan.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Riv løg og gulerødderne.

  • 4.
    Kom revet løg og halvdelen af de revne gulerødder i farsen og ælt den godt sammen.

  • 5.
    Tril den til små kugler.

  • 6.
    Skær peberfrugt i trimler og hak hvidløg fint.

  • 7.
    Varm olien i en sauterpande og kom peberfrugt og resten af den revne gulerod i.

  • 8.
    Steg et par minutter og tilsæt så hvidløg og tomatpuré.

  • 9.
    Varm det igennem og smag til med lidt salt og peber.

  • 10.
    Kom forsigtigt kødbollerne direkte ned i sovsen og lad dem simre i 10 min minutter.

  • 11.
    Undlad at røre i gryden de første 4-5 min, til bollerne er blevet mere faste.

  • 12.
    Kog pastaen efter pakkens anvisning og server med sovs, kødboller og revet parmesan.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7762 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
380 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 32.6 %7.3 g
Kulhydrat: 28.1 %6.3 g
Fedt: 39.3 %4.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;