Pasta meatballs med gris, gulerod og peberfrugt

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
pasta meatballs
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g hakket svinekød

1 æg

2 spsk rasp

1 spsk frisk hakket timian

25 g revet parmesan + ekstra til servering

Salt og peber

1 lille løg

2 gulerødder

2 peberfrugter

1 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

600 g tomatpuré (passata)

400 g pasta

Sådan gør du

Bland hakket svinekød med æg, rasp, timian og parmesan. Krydr med salt og peber. Riv løg og gulerødderne. Kom revet løg og halvdelen af de revne gulerødder i farsen og ælt den godt sammen. Tril den til små kugler. Skær peberfrugt i trimler og hak hvidløg fint. Varm olien i en sauterpande og kom peberfrugt og resten af den revne gulerod i. Steg et par minutter og tilsæt så hvidløg og tomatpuré. Varm det igennem og smag til med lidt salt og peber. Kom forsigtigt kødbollerne direkte ned i sovsen og lad dem simre i 10 min minutter. Undlad at røre i gryden de første 4-5 min, til bollerne er blevet mere faste. Kog pastaen efter pakkens anvisning og server med sovs, kødboller og revet parmesan.

 

Energi pr. person: 3375KJ/806Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 8,2 g.

Kulhydrat: 22,3 g.

Fedt: 3,2 g.