HjemOpskrifterParmesanstegt kyllingebryst og spaghetti med cremet tomatsauce

Parmesanstegt kyllingebryst og spaghetti med cremet tomatsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredientser
  • 6 tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • 1.5 dl kaffefløde 9%
  • 4 kyllingebryst
  • 75 g rasp
  • 50 g fintrevet parmigiano reggiano
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 3 spsk olivenolie til stegning
  • 300 g en rest kogt spaghetti
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Del tomaterne i halve, og vend dem med knust hvidløg, 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.

  • 2.
    Læg dem med skæresiden opad i et ovnfast fad, og bag dem i 30 min. ved 175°C.

  • 3.
    Varm kaffefløden i en gryde, og tilsæt de bagte tomater til gryden.

  • 4.
    Blend med en stavblender, og smag til med salt og peber.

  • 5.
    Bank kyllingebrysterne let flade med en kødhammer.

  • 6.
    Bland rasp med parmesan og rosmarin, og vend kyllingen i blandingen.

  • 7.
    Varm olivenolien i en pande, og steg kyllingen 4 min. pr. side, til den er gylden og sprød.

  • 8.
    Kog imens spaghettien i letsaltet vand.

  • 9.
    Sigt vandet fra, og vend spaghettien med tomatsaucen.

  • 10.
    Servér sammen med den stegte kylling og lidt basilikumblade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7337 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
571 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 34.8 %11.7 g
Kulhydrat: 15.9 %5.3 g
Fedt: 49.3 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;