Paneret sild med stuvede kartofler og ramsløg

0-30 min
4 personer

Ingredienser

6-8 ferske sildefileter
Salt
2 spsk. dijonsennep
2 dl speltmel
Smør/olie til stegning

Stuvede kartofler:
800 g kartofler i tern.
1 liter grøntsagsbouillon til kogning
3 dl fløde
2 tsk. dijonsennep
1 bdt. ramsløg, finthakket
1 bdt. dild, hakket
Seasalt
Kværnet peber

Tilbehør:
Ribsgele

Skyl de ferske sildefileter og dup dem tørre. Klip rygfinnen af og læg dem med skindsiden ned. Krydr med salt og sennep og luk sildefileterne sammen på langs, vend dem i speltmel. Steg dem gyldne i smør ved medium varme i ca. 5 min. på hver side. Kog kartoffeltern møre i grøntsagsbouillon. Hæld kartoflerne fra og gem 1 dl af bouillon. Kog fløde og bouillon op til det tykner i ca. 7 min. smag til med sennep, salt og peber. Vend de afdryppede kartofler i flødeblandingen, vend ramsløg i og smag til med salt og peber.
Lige inden servering vendes dild i stuvningen. Server de stegte sild med kartofler og ribsgele.
 

Skyl de ferske sildefileter og dup dem tørre. Klip rygfinnen af og læg dem med skindsiden ned. Krydr med salt og sennep og luk sildefileterne sammen på langs, vend dem i speltmel. Steg dem gyldne i smør ved medium varme i ca. 5 min. på hver side. Kog kartoffeltern møre i grøntsagsbouillon. Hæld kartoflerne fra og gem 1 dl af bouillon. Kog fløde og bouillon op til det tykner i ca. 7 min. smag til med sennep, salt og peber. Vend de afdryppede kartofler i flødeblandingen, vend ramsløg i og smag til med salt og peber.
Lige inden servering vendes dild i stuvningen. Server de stegte sild med kartofler og ribsgele.