HjemOpskrifterOvnbagt torsk med cremet perlespelt, persille og pærer

Ovnbagt torsk med cremet perlespelt, persille og pærer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 torskefileter
  • salt og sort peber
  • 1 løg
  • 25 g smør
  • 4 dl skyllet perlespelt
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g flødefraiche
  • 1.5 dl bredbladet persille
  • 200 g pærer
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • pynt: 60 g groftrevet parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tid: 30 minutter.

  • 2.
    Ovnstegning: 15-16 minutter.

  • 3.
    Hak løg fint.

  • 4.
    Varm smør op i en gryde, og sautér løg i 5 minutter, uden det bruner.

  • 5.
    Kom perlespelt i og hæld bouillon i gryden lidt ad gangen under omrøring i ca. 20 minutter.

  • 6.
    Smag perlespelt til med flødefraiche, hakket bredbladet persille, pærer skåret i tern, salt og peber.

  • 7.
    Kom torskefiletstykker i et ovnfast fad, krydr med salt og peber.

  • 8.
    Bag torsken i 15-16 minutter ved 200°C, til fisken føles fast og tilberedt.

  • 9.
    Anret cremet perlespelt, groftrevet parmesanost og et stykke flot ovnbagt torsk på toppen i dybe tallerkener.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8928 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
491 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 13.1 %3.8 g
Kulhydrat: 52.7 %15.2 g
Fedt: 34.2 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;