4 personer
4 stk torskefilet
Salt og peber
1 løg
25 g smør
4 dl skyllet perlespelt
1 liter grønsagsbouillon
1 dl flødefraiche
1,5 dl bredbladet persille
200 g pærer
1 tsk salt
Kværnet peber
Pynt: 60 g groftrevet parmesanost
Tid: 30 minutter. Ovnstegning: 15-16 minutter.
Hak løg fint. Varm smør op i en gryde, og sautér løg i 5 minutter, uden det bruner. Kom perlespelt i og hæld bouillon i gryden lidt ad gangen under omrøring i ca. 20 minutter. Smag perlespelt til med flødefraiche, hakket bredbladet persille, pærer skåret i tern, salt og peber.
Kom torskefiletstykker i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Bag torsken i 15-16 minutter ved 200°C, til fisken føles fast og tilberedt. Anret cremet perlespelt, groftrevet parmesanost og et stykke flot ovnbagt torsk på toppen i dybe tallerkener.
Energi pr. person: 2317 kJ / 552 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 9,5 g