Ovnbagt torsk med cremet perlespelt, persille og pærer

30-60 min
4 personer

Ingredienser

4 stk torskefilet

Salt og peber

1 løg

25 g smør

4 dl skyllet perlespelt

1 liter grønsagsbouillon

1 dl flødefraiche

1,5 dl bredbladet persille

200 g pærer

1 tsk salt

Kværnet peber

 

Pynt: 60 g groftrevet parmesanost

Om råvarerne

Tid: 30 minutter. Ovnstegning: 15-16 minutter.

Hak løg fint. Varm smør op i en gryde, og sautér løg i 5 minutter, uden det bruner. Kom perlespelt i og hæld bouillon i gryden lidt ad gangen under omrøring i ca. 20 minutter. Smag perlespelt til med flødefraiche, hakket bredbladet persille, pærer skåret i tern, salt og peber.

 

Kom torskefiletstykker i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Bag torsken i 15-16 minutter ved 200°C, til fisken føles fast og tilberedt. Anret cremet perlespelt, groftrevet parmesanost og et stykke flot ovnbagt torsk på toppen i dybe tallerkener.

 

Energi pr. person: 2317 kJ / 552 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 9,5 g

Tid: 30 minutter. Ovnstegning: 15-16 minutter.

Hak løg fint. Varm smør op i en gryde, og sautér løg i 5 minutter, uden det bruner. Kom perlespelt i og hæld bouillon i gryden lidt ad gangen under omrøring i ca. 20 minutter. Smag perlespelt til med flødefraiche, hakket bredbladet persille, pærer skåret i tern, salt og peber.

 

Kom torskefiletstykker i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Bag torsken i 15-16 minutter ved 200°C, til fisken føles fast og tilberedt. Anret cremet perlespelt, groftrevet parmesanost og et stykke flot ovnbagt torsk på toppen i dybe tallerkener.

 

Energi pr. person: 2317 kJ / 552 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 9,5 g