4 personer
2 stk. laks med skind a 400 g.
1 dl appelsinsaft
1 spsk. flydende honning
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
Kartoffelrøsti:
3-4 bagekartofler, groftrevet
3 gulerødder groftrevet
50 g revet løg
2 tsk. citronskal usprøjtet
4 spsk. hvedemel
¼ tsk. bagepulver
salt og peber
olie til stegning
Tilbehør Grønkålssalat med æble- og appelsinstykker
Skræl og riv bagekartoflerne groft. Pres så meget væde ud som muligt. Hældes i en sigte. Bland groftrevet gulerod, revet løg, citronskal, hvedemel, bagepulver, salt og peber sammen med kartofler. Form dem som små flade portionsbøffer og steg dem gyldne i olie på en varm pande i ca. 10 min. Vendes undervejs.
Bland appelsinsaft, honning, kanel, ingefær, kardemomme og salt sammen.
Hæld appelsinjuicen over laksestykkerne med skind. Kom laksestykket i et ovnfast fad og bag det i ovnen ved 200 grader i 15-18 min. Laksen skal føles fast i det.
Servér stykker af røsti sammen med laksestykket fra fad. Server méd grønkålssalat.
Energi pr. person: 2871 kJ / 684 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 29 %
Fedt: 43 %
Kulhydrat: 28 %