HjemOpskrifterOvnbagt Laksestykke med kanel, kardemomme og kartoffelrøsti

Ovnbagt Laksestykke med kanel, kardemomme og kartoffelrøsti

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 laksefileter med skind a 400 g.
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk honning
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk salt
kartoffelrøsti
  • 4 bagekartofler, groftrevet
  • 3 gulerødder, groftrevet
  • 50 g revet løg
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 4 spsk hvedemel
  • 0.25 tsk bagepulver
  • salt & sort peber
  • olie til stegning
  • tilbehør: grønkål salat med æble- og appelsinstykker

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl og riv bagekartoflerne groft.

  • 2.
    Pres så meget væde ud som muligt.

  • 3.
    Hældes i en sigte.

  • 4.
    Bland groftrevet gulerod, revet løg, citronskal, hvedemel, bagepulver, salt og peber sammen med kartofler.

  • 5.
    Form dem som små flade portionsbøffer og steg dem gyldne i olie på en varm pande i ca. 10 min.

  • 6.
    Vendes undervejs.

  • 7.
    Bland appelsinsaft, honning, kanel, ingefær, kardemomme og salt sammen.

  • 8.
    Hæld appelsinjuicen over laksestykkerne med skind.

  • 9.
    Kom laksestykket i et ovnfast fad og bag det i ovnen ved 200 grader i 15-18 min.

  • 10.
    Laksen skal føles fast i det.

  • 11.
    Servér stykker af røsti sammen med laksestykket fra fad.

  • 12.
    Server méd grønkålssalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6647 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
392 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 18.7 %4.3 g
Kulhydrat: 60.4 %14.0 g
Fedt: 20.9 %2.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;