Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Osso buco med polenta og gremolata
Osso buco med polenta og gremolata
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
4 skiver kalveskanke eller okseskank
salt og peber
2 spsk hvedemel
150 g knoldselleri
150 g gulerødder
3 stilke bladselleri
3 medium løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2.5 dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
1 kvist frisk rosmarin
2 laurbærblade
Polenta
8 dl vand
2 dl sødmælk
1 tsk groft salt
200 g majsgryn
25 g smør
50 g revet parmigiano reggiano
Gremolata
1 citron (usprøjtet) (skallen heraf)
1 håndfuld bredbladet persille
1 fed hvidløg
Sådan gør du
1.
Lav 3 snit i senen rundt om hvert stykke kød, så det ikke trækker sig sammen under kogning.
2.
Krydr kødet med salt og peber, og vend det i melet.
3.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i små tern.
4.
Skær bladselleri i tynde skiver, og skær løg i tynde strimler.
5.
Varm olien i en stor sauterpande, og brun kødet godt på begge sider.
6.
Tag det op, og læg til side.
7.
Put knoldselleri, gulerødder, bladselleri og løg på panden og steg i 5 min., til det begynder at tage farve.
8.
Tilsæt hvidløg, og vend rundt i det.
9.
Kom kødet tilbage i panden, og hæld vin og tomater over.
10.
Læg rosmarin og laurbærblade ned i saucen, og lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er mørt.
11.
Smag til med salt og peber.
12.
Til polenta koges vand, mælk og salt i en gryde.
13.
Drys majsgryn i under omrøring, og lad polentaen småkoge i ca. 30 min.
14.
Rør jævnligt, så det ikke brænder på.
15.
Rør til sidst smør og parmesan i.
16.
Til gremolata blandes revet citronskal med hakket persille og knust hvidløg.
17.
Drysses over retten ved servering.
Gryderet
SPISETID opskrift
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20907 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
437 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
30.9 %
7.9 g
Kulhydrat:
19.9 %
5.1 g
Fedt:
45.3 %
5.4 g
Alkohol:
3.9 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;