HjemOpskrifterOsso buco med polenta og gremolata

Osso buco med polenta og gremolata

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 skiver kalveskanke eller okseskank
  • salt og peber
  • 2 spsk hvedemel
  • 150 g knoldselleri
  • 150 g gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 3 medium løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2.5 dl rødvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
Polenta
  • 8 dl vand
  • 2 dl sødmælk
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g majsgryn
  • 25 g smør
  • 50 g revet parmigiano reggiano
Gremolata
  • 1 citron (usprøjtet) (skallen heraf)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • 1.
    Lav 3 snit i senen rundt om hvert stykke kød, så det ikke trækker sig sammen under kogning.

  • 2.
    Krydr kødet med salt og peber, og vend det i melet.

  • 3.
    Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i små tern.

  • 4.
    Skær bladselleri i tynde skiver, og skær løg i tynde strimler.

  • 5.
    Varm olien i en stor sauterpande, og brun kødet godt på begge sider.

  • 6.
    Tag det op, og læg til side.

  • 7.
    Put knoldselleri, gulerødder, bladselleri og løg på panden og steg i 5 min., til det begynder at tage farve.

  • 8.
    Tilsæt hvidløg, og vend rundt i det.

  • 9.
    Kom kødet tilbage i panden, og hæld vin og tomater over.

  • 10.
    Læg rosmarin og laurbærblade ned i saucen, og lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er mørt.

  • 11.
    Smag til med salt og peber.

  • 12.
    Til polenta koges vand, mælk og salt i en gryde.

  • 13.
    Drys majsgryn i under omrøring, og lad polentaen småkoge i ca. 30 min.

  • 14.
    Rør jævnligt, så det ikke brænder på.

  • 15.
    Rør til sidst smør og parmesan i.

  • 16.
    Til gremolata blandes revet citronskal med hakket persille og knust hvidløg.

  • 17.
    Drysses over retten ved servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20907 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
437 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 30.9 %7.9 g
Kulhydrat: 19.9 %5.1 g
Fedt: 45.3 %5.4 g
Alkohol: 3.9 %0.6 g
;