Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Oksemørbrad med rødvinsglace, kartofler og avocado-brombærsalat

Bedømmelse (59)
60-90 min
8 personer

Ingredienser

1 oksemørbrad, ca. 1,6 kg

25 g smør

1 spsk olivenolie

1 tsk seasalt

1 tsk friskkværnet peber

4 stilke frisk timian

 

Gastrik:

2 spsk honning

1 dl mørk balsamico

 

Rødvinsglace:

25 g smør

2 skalotteløg

3 timiankviste

½ dl gastrik

3 dl god oksebouillon

6 dl rødvin

100 g koldt smør

Salt og kværnet peber

 

Tilbehør:

1½ kg nemme kartofler

1 dl olivenolie

6 stænger rosmarin

Salt og peber

400 g grønne asparges

 

Salat:

4 stk hjertesalat

200 g brombær

3 stk avocado

 

Dressing:

3 spsk citronsaft

2 spsk honning

½ dl olivenolie

1 tsk salt

1 tsk kværnet peber

Om råvarerne

Tag oksemørbraden ud i god tid og lad den blive tempereret til køkkenbordstemperatur. Afpuds oksemørbraden ved at fjerne hinder og sener. Varm en stor pande op med smør og olivenolie, til det bruser. Brun oksemørbraden godt af på alle sider. Kom oksemørbraden i et ovnfast fad. Krydr med seasalt, friskkværnet peber og frisk timian. Stik et stegetermometer i midten af oksemørbraden. Kom oksemørbraden i almindelig ovn ved 200°C i ca. 20-30 minutter, til kernetemperaturen er 55°C. Tag kødet ud og dæk det til med lidt alufolie og et rent viskestykke. Lad kødet hvile i min. 30 minutter inden udskæring.

Varm en gryde op med honning til gastrik, og lad det karamellisere, før mørk balsamico tilsættes.

Lad det koge 1/3 ind. Gem det til saucen. Varm en gryde med smør og sautér skalotteløg skåret i tern og timian, til de bliver gyldne. Tilsæt gastrik, oksebouillon og rødvin og lad det koge min. 1/3 ned. Jo mere man koger saucen ind, desto mere kraftig smag. Sigt saucen og skær koldt smør i tern. Pisk kold smør i saucen et stykke ad gangen. Saucen må ikke koge derefter. Smag til med salt og peber.

Rengør små nemme kartofler, vend med olivenolie, rosmarin, salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Giv dem ca. 1 time alm. ovn ved 200°C, til de er møre. Knæk enderne af aspargesene, og skær hver asparges i 2-3 stykker. Tag kartoflerne ud af ovnen, giv dem et tryk med enden af en spiseske, vend stykker af asparges i og steg dem i yderligere 10-15 minutter ved 200°C lige inden servering.

Pluk hjertesalat i mindre stykker og skær avocado i tern. Anret hjertesalat, avocado og brombær i en skål. Bland ingredienserne sammen til dressingen og dryp den over salaten.

Anret skiver af oksemørbrad med kartofler og asparges på et fad. Anret saucen i en lun serveringsskål og salat i portionsskåle.

 

Energi pr. person: 4151 kJ /988 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 8,0 g
Alkohol: 1,0 g

Oksemørbrad med rødvinsglace, kartofler og avocado-brombærsalat

Tag oksemørbraden ud i god tid og lad den blive tempereret til køkkenbordstemperatur. Afpuds oksemørbraden ved at fjerne hinder og sener. Varm en stor pande op med smør og olivenolie, til det bruser. Brun oksemørbraden godt af på alle sider. Kom oksemørbraden i et ovnfast fad. Krydr med seasalt, friskkværnet peber og frisk timian. Stik et stegetermometer i midten af oksemørbraden. Kom oksemørbraden i almindelig ovn ved 200°C i ca. 20-30 minutter, til kernetemperaturen er 55°C. Tag kødet ud og dæk det til med lidt alufolie og et rent viskestykke. Lad kødet hvile i min. 30 minutter inden udskæring.

Varm en gryde op med honning til gastrik, og lad det karamellisere, før mørk balsamico tilsættes.

Lad det koge 1/3 ind. Gem det til saucen. Varm en gryde med smør og sautér skalotteløg skåret i tern og timian, til de bliver gyldne. Tilsæt gastrik, oksebouillon og rødvin og lad det koge min. 1/3 ned. Jo mere man koger saucen ind, desto mere kraftig smag. Sigt saucen og skær koldt smør i tern. Pisk kold smør i saucen et stykke ad gangen. Saucen må ikke koge derefter. Smag til med salt og peber.

Rengør små nemme kartofler, vend med olivenolie, rosmarin, salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Giv dem ca. 1 time alm. ovn ved 200°C, til de er møre. Knæk enderne af aspargesene, og skær hver asparges i 2-3 stykker. Tag kartoflerne ud af ovnen, giv dem et tryk med enden af en spiseske, vend stykker af asparges i og steg dem i yderligere 10-15 minutter ved 200°C lige inden servering.

Pluk hjertesalat i mindre stykker og skær avocado i tern. Anret hjertesalat, avocado og brombær i en skål. Bland ingredienserne sammen til dressingen og dryp den over salaten.

Anret skiver af oksemørbrad med kartofler og asparges på et fad. Anret saucen i en lun serveringsskål og salat i portionsskåle.

 

Energi pr. person: 4151 kJ /988 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 8,5 g
Kulhydrat: 8,0 g
Alkohol: 1,0 g