HjemOpskrifterØlandshvedebrød med kefir

Ølandshvedebrød med kefir

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl kefir
  • 4 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 15 g groft salt
  • 50 g hørfrø
  • 75 g sigtet ølands- fuldkornshvedemel
  • 350 g sigtet ølandshvedemel
  • 200 g sigtet hvedemel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland vand og kefir sammen, og opløs gæren heri.

  • 2.
    Tilsæt salt, hørfrø og fuldkornsmel.

  • 3.
    Rør herefter det sigtede mel i.

  • 4.
    Ælt dejen grundigt i 10 min.

  • 5.
    Det er nemmest at bruge en røremaskine til det, da dejen er ret våd til at starte med.

  • 6.
    Lad dejen hæve i køleskabet i 10-12 timer.

  • 7.
    Tag dejen ud af køleskabet to timer før, du skal arbejde videre med den, så den ikke er iskold.

  • 8.
    Kom dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den let flad til et rektangel.

  • 9.
    Fold den i tredjedele ind over sig selv og derefter i tredjedele på den anden led.

  • 10.
    Placer dejen med lukningen nedad i en franskbrødsform beklædt med bagepapir.

  • 11.
    Skær et par ridser i toppen af brødet, og drys med lidt ekstra mel.

  • 12.
    Lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 2 timer.

  • 13.
    Bag brødet i 15 min. ved 250°C.

  • 14.
    Sænk temperaturen til 220°C, og bag brødet færdigt i 20-30 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10653 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
888 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.0 g
Protein: 13.5 %7.0 g
Kulhydrat: 73.3 %38.3 g
Fedt: 13.2 %3.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;