Meny.dk
KØB VIN
Mad Ud Af Huset
Køb dagligvarer
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Find butik og bestil her
Festbuffet
Tyroler-buffet
Mortensaften and
Nytårsmenu 2025
Julefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Them Andelsmejeri
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Ølandshvedebrød med kefir
Ølandshvedebrød med kefir
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 dl kefir
4 dl koldt vand
10 g gær
15 g groft salt
50 g hørfrø
75 g sigtet ølands- fuldkornshvedemel
350 g sigtet ølandshvedemel
200 g sigtet hvedemel
Sådan gør du
1.
Bland vand og kefir sammen, og opløs gæren heri.
2.
Tilsæt salt, hørfrø og fuldkornsmel.
3.
Rør herefter det sigtede mel i.
4.
Ælt dejen grundigt i 10 min.
5.
Det er nemmest at bruge en røremaskine til det, da dejen er ret våd til at starte med.
6.
Lad dejen hæve i køleskabet i 10-12 timer.
7.
Tag dejen ud af køleskabet to timer før, du skal arbejde videre med den, så den ikke er iskold.
8.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den let flad til et rektangel.
9.
Fold den i tredjedele ind over sig selv og derefter i tredjedele på den anden led.
10.
Placer dejen med lukningen nedad i en franskbrødsform beklædt med bagepapir.
11.
Skær et par ridser i toppen af brødet, og drys med lidt ekstra mel.
12.
Lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 2 timer.
13.
Bag brødet i 15 min. ved 250°C.
14.
Sænk temperaturen til 220°C, og bag brødet færdigt i 20-30 min.
SPISETID opskrift
Brød og boller
Brød og kager
Morgenmad & Brunch
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10653 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
888 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
4.0 g
Protein:
13.5 %
7.0 g
Kulhydrat:
73.3 %
38.3 g
Fedt:
13.2 %
3.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;