HjemOpskrifterØkologisk mørbrad af gris med tomatsalat

Økologisk mørbrad af gris med tomatsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Svinemørbrad
  • 1 økologisk svinemørbrad
  • 2 spsk olivenolie
  • frisk timian
  • salt og peber
    Tomatsalat:
    • 500 g røde og gule cherrytomater i halve
    • 100 g sorte oliven med sten
    • 1 rødløg i tynde både
    • 3 spsk olivenolie
    • 1 spsk hvid balsamicoeddike
    • 1 tsk sukker
    • 0.5 tsk salt
    • friskkværnet 5-peberblanding
    • 0.5 grøn chilipeber, efter smag
    • 1 bundt frisk basilikum, i strimler

    Sådan gør du

    • 1.
      Brun mørbraden af på en pande i olivenolie.

    • 2.
      Krydr med frisk timian, salt og peber.

    • 3.
      Kom mørbraden i ovnen ved 200° C i ca. 25-30 min.

    • 4.
      Lad den hvile 10 min. inden udskæring.

    • 5.
      Rist Italiensk brødtern på en pande med olivenolie, seasalt, lidt knust hvidløg til de er sprøde og gyldne.

    • 6.
      Kom halve cherrytomater i en skål, vend de øvrige ingredienser sammen.

    • 7.
      Lige inden servering kom brød- croutons i og vend rundt.

    • 8.
      Servér med skiver af mørbrad.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    6053 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    504 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.5 g
    Protein: 22.7 %6.7 g
    Kulhydrat: 8.8 %2.6 g
    Fedt: 68.5 %9.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;