Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Nøddecreme/nutella-tærte med hindbær
Nøddecreme/nutella-tærte med hindbær
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
100 g hasselnødder
140 g hvedemel
0.5 tsk salt
25 g sukker
85 g koldt smør
1 æg
fyld:
5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
2 spsk majsstivelse
18 spsk hasselnøddecreme eller nutella
125 g hindbær
1 tsk flagesalt
Sådan gør du
1.
Kom hasselnødderne i en bradepande og rist dem i 10 min. ved 180°C.
2.
Læg dem i et rent viskestykke og gnid dem i viskestykket, så skindet falder af.
3.
Kom nødderne i en foodprocessor sammen med mel, salt og sukker.
4.
Blend til de er fintmalede.
5.
Skær smør i tern og kom i foodprocessoren.
6.
Brug puls-funktionen til at blende smørret sammen med melblandingen, så det ligner grov rasp.
7.
Kom ægget i og brug puls-funktion igen, til dejen samler sig i klumper.
8.
Tag dejen op og pres den sammen med hænderne til en kugle.
9.
Mas kuglen flad og pak den ind i plastfolie.
10.
Lad den hvile i køleskabet i 30 min.
11.
Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. eller flere små med dejen.
12.
Skær overskydende dej af kanten og bag bunden 25-30 min. ved 175° til den er gylden.
13.
Tag den ud og lad den køle af i formen.
14.
Til fyld røres 1 dl af piskefløden sammen med majsstivelse, så der ingen klumper er.
15.
Kom det i en gryde sammen med resten af fløden og nøddecremen og bring det til kogepunktet, mens der røres.
16.
Lad det koge et par minutter og sluk så for varmen.
17.
Hæld nøddecreme-massen gennem en sigte og ned i den afkølede tærteform og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer.
18.
Pynt med hindbær og et drys flagesalt.
Tærter
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22031 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1645 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
3.0 g
Protein:
4.7 %
4.5 g
Kulhydrat:
25.2 %
24.4 g
Fedt:
70.1 %
31.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;