HjemOpskrifterNøddecreme/nutella-tærte med hindbær

Nøddecreme/nutella-tærte med hindbær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g hasselnødder
  • 140 g hvedemel
  • 0.5 tsk salt
  • 25 g sukker
  • 85 g koldt smør
  • 1 æg
fyld:
  • 5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk majsstivelse
  • 18 spsk hasselnøddecreme eller nutella
  • 125 g hindbær
  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du

  • 1.
    Kom hasselnødderne i en bradepande og rist dem i 10 min. ved 180°C.

  • 2.
    Læg dem i et rent viskestykke og gnid dem i viskestykket, så skindet falder af.

  • 3.
    Kom nødderne i en foodprocessor sammen med mel, salt og sukker.

  • 4.
    Blend til de er fintmalede.

  • 5.
    Skær smør i tern og kom i foodprocessoren.

  • 6.
    Brug puls-funktionen til at blende smørret sammen med melblandingen, så det ligner grov rasp.

  • 7.
    Kom ægget i og brug puls-funktion igen, til dejen samler sig i klumper.

  • 8.
    Tag dejen op og pres den sammen med hænderne til en kugle.

  • 9.
    Mas kuglen flad og pak den ind i plastfolie.

  • 10.
    Lad den hvile i køleskabet i 30 min.

  • 11.
    Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. eller flere små med dejen.

  • 12.
    Skær overskydende dej af kanten og bag bunden 25-30 min. ved 175° til den er gylden.

  • 13.
    Tag den ud og lad den køle af i formen.

  • 14.
    Til fyld røres 1 dl af piskefløden sammen med majsstivelse, så der ingen klumper er.

  • 15.
    Kom det i en gryde sammen med resten af fløden og nøddecremen og bring det til kogepunktet, mens der røres.

  • 16.
    Lad det koge et par minutter og sluk så for varmen.

  • 17.
    Hæld nøddecreme-massen gennem en sigte og ned i den afkølede tærteform og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer.

  • 18.
    Pynt med hindbær og et drys flagesalt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22031 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1645 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 4.7 %4.5 g
Kulhydrat: 25.2 %24.4 g
Fedt: 70.1 %31.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;