HjemOpskrifterMuslinge-persillesuppe med pasta

Muslinge-persillesuppe med pasta

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg frisk blåmusling i skal
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • 250 g kartofler
  • 1 spsk smør
  • 1.5 dl tør hvidvin
  • 200 g tørret pasta
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1.5 dl piskefløde
  • salt & sort peber
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  • 1.
    Gå muslingerne efter.

  • 2.
    Kassér dem, hvis de er åbne, og ikke lukker sig, når du banker let på dem.

  • 3.
    Skyl dem i koldt vand.

  • 4.
    Skær hvidløg og bladselleri i tynde skiver, og skær løg i både.

  • 5.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

  • 6.
    Smelt smørret i en stor gryde, og kom hvidløg, bladselleri og løg i.

  • 7.
    Steg det i 2 min., og kom så muslingerne i gryden.

  • 8.
    Vend dem rundt i grøntsagsblandingen, og hæld hvidvin over.

  • 9.
    Kom låg på gryden, og lad muslingerne dampe i 5-6 min., til de har åbnet sig.

  • 10.
    Brug en hulske til at fiske dem op af gryden, og sæt dem til side.

  • 11.
    Kom vand i gryden med muslinge-saften og grøntsagerne.

  • 12.
    Kom kartoflerne i suppen, og lad det simre under låg i 20 min., til kartoflerne er møre.

  • 13.
    Kog pastaen al dente i velsaltet vand.

  • 14.
    Sigt vandet fra.

  • 15.
    Hak imens persillen groft, og gem lidt af den til servering.

  • 16.
    Kom persille og fløde i suppen de sidste 5 min. af kogetiden.

  • 17.
    Blend så suppen med en stavblender, og smag til med salt, peber og citronsaft.

  • 18.
    Kom muslingerne tilbage i suppen, og varm dem igennem.

  • 19.
    Servér med pastaen og et drys persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10610 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
528 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 24.7 %7.7 g
Kulhydrat: 39.1 %12.1 g
Fedt: 32.2 %4.6 g
Alkohol: 4 %0.7 g
;