HjemOpskrifterMumieæbletærter med marcipan

Mumieæbletærter med marcipan

Måltidstype:
Brød og kager
Del med en ven

Ingredienser

8 stk
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 75 g marcipan
  • 150 g marcipan til pynt
  • 100 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æbler
  • 2 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • flormelis til udrulning
  • sukkerøje til pynt

Sådan gør du

  • 1.
    Smelt smørret, og lad det køle lidt ned.

  • 2.
    Pisk æg sammen med 150 g sukker og vanilje.

  • 3.
    Skær 75 g marcipan i små tern, og kom det i æggeblandingen sammen med hvedemel, havregryn og bagepulver.

  • 4.
    Rør dejen sammen.

  • 5.
    Skræl æblerne, skær dem i små tern, og vend dem med 2 spsk. sukker og kanel.

  • 6.
    Vend dem i dejen, og fordel den i 8 smurte små tærteforme på 10 cm.

  • 7.
    Du kan også lave én stor tærte.

  • 8.
    Bag tærterne i 15 min. ved 175 °C.

  • 9.
    Lad dem køle ned.

  • 10.
    Rul imens resten af marcipanen tyndt ud på et bord drysset med lidt flormelis.

  • 11.
    Skær 10 cm lange strimler på 1 cm bredde.

  • 12.
    Læg dem på kryds og tværs over tærterne, og pynt med øjne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12747 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1320 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 6.5 %5.1 g
Kulhydrat: 50.3 %39.0 g
Fedt: 43.2 %15.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;