HjemOpskrifterMortensand med æbler, svesker og rødder

Mortensand med æbler, svesker og rødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 2 tsk groft salt
  • 1 ca. 3 kg and
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 æbler
  • 100 g svesker
  • 500 g kartofler
  • 500 g persillerødder
  • 500 g gulerødder
  • 100 g svesker
  • 2 æbler i både
  • 1 dl frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk timian

Sådan gør du

  • 1.
    Forvarm ovnen til 175°C.

  • 2.
    Fjern indmad og dup anden tør med køkkenrulle & klip gumpen af.

  • 3.
    Gnid anden grundigt udvendigt og indvendigt med salt og kværnet peber.

  • 4.
    Skær 2 æbler i både og fyld anden med æblebåde og svesker.

  • 5.
    Bind lårene sammen med stegesnor.

  • 6.
    Læg anden med brystet nedad på en ovnrist. Stil risten med anden over en bradepande, og sæt anden i midten af ovnen.

  • 7.
    Lad den stege med brystet nedad i 1,5 time.

  • 8.
    Hæld herefter lidt af andefedtet fra og gem det eventuelt til sauce.

  • 9.
    Skær kartofler i halve, persillerødder og gulerødder i mindre stykker, æbler i både og kom dem i bunden af bradepanden sammen med svesker. Krydr med salt, peber og timian.

  • 10.
    Vend anden og lad den stege videre i ca. 1,5 time med kartofler og rodfrugter i bunden.

  • 11.
    Stik en kødnål ind ved overlåret efter en time, og tjek om kødsaften er klar i farven. Hvis kødsaften er klar, er anden tilberedt. Kernetemperaturen skal være 75°C.

  • 12.
    Giv anden lidt tid på grillindstillingen, hvis skindet ønskes sprødt. Det er vigtigt, du holder øje med anden, når du indstiller ovnen på grill.

  • 13.
    Tag herefter anden ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter inden udskæring.

  • 14.
    Partér anden i bryst, lår, overlår og vinger. Skær herefter brystet i skiver.

  • 15.
    Anret mortensand på bagte rodfrugter fra bradepanden og pynt med timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24155 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
414 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 52.2 %12.7 g
Kulhydrat: 23.2 %5.6 g
Fedt: 24.6 %2.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;