HjemOpskrifterMørbrad af gris med asparges, ærter, blomkålspure og urteolie

Mørbrad af gris med asparges, ærter, blomkålspure og urteolie

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 svinemørbrad
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk smør
  • 1 blomkål
  • 50 g flødeost
  • 1 Bunch grøn asparges
  • 50 g frosne ekstrafine ærter
Urteolie
  • 1 1 håndfuld estragonblade
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Blend ingredienserne til urteolien sammen, og smag til med lidt salt og peber.

  • 2.
    Krydr mørbraden med salt og peber, og brun den på alle sider ved middelhøj varme.

  • 3.
    Skru ned til middel varme og steg videre, 4 min. på alle 4 sider.

  • 4.
    Lad kødet hvile i 10 min., inden det skæres ud i tykke skiver.

  • 5.
    Imens deles blomkål i buketter og dampes i en gryde med lidt vand i bunden.

  • 6.
    Sigt vandet fra, og blend blomkålen med flødeost.

  • 7.
    Smag til med salt.

  • 8.
    Bræk bunden af aspargesene, og del dem i 2-3 stykker hver.

  • 9.
    Kom dem i en gryde sammen med ærterne og en smule vand, og damp dem under låg i 5 min.

  • 10.
    Sigt overskydende vand fra.

  • 11.
    Servér mosen med udskåret kød, ærter og asparges, og top med urteolien.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6724 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
619 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 22 %8.0 g
Kulhydrat: 8.5 %3.1 g
Fedt: 69.5 %11.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;