HjemOpskrifterMonsterkage med vanilje

Monsterkage med vanilje

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Ingredienser
  • 250 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel + 1 skefuld til formen
  • 1 tsk bagepulver
PYNT:
  • 175 g flormelis
  • 3 spsk vand
  • grøn frugtfarve i fire forskellige kulører, fx slikfarve
  • 1 pkt sukkerøje
  • 2 spsk kulørt krymmel

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Rør smør, sukker og vanilje sammen, til det er cremet.

  • 2.
    Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt rundt ind imellem.

  • 3.
    Kom mel og bagepulver i, og rør dejen sammen.

  • 4.
    Smør en ringform grundigt med smør, og drys med et tyndt lag mel.

  • 5.
    Har du ikke en ringform, kan du sagtens bage kagen i en springform på 22-24 cm.

  • 6.
    Det er vigtigt at smøre formen grundigt, så kagen er nem at vende ud.

  • 7.
    Kom dejen i, og glat overfladen lidt.

  • 8.
    Bag kagen ved 175°C i ca. 40 min.

  • 9.
    Lad den køle af på en rist, og vend den ud af formen.

  • 10.
    Hvis du bager kagen i en springform, behøver du ikke at vende den.

  • 11.
    Rør en glasur af flormelis og vand, og brug et par dråber grøn farve til at give glasuren farve.

  • 12.
    Hæld glasuren over kagen, og pynt med sugar eyes og krymmel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19535 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1608 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 4.2 %3.9 g
Kulhydrat: 52.5 %49.7 g
Fedt: 43.3 %18.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;