HjemOpskrifterMørksej med smørsauce

Mørksej med smørsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.5 dl hvidvin
  • 600 g mørksejfileter
  • salt og sort peber
  • 1 porre
  • 2 æbler
  • 50 g afskallede hasselnødder
  • 10 10 blade citronverbena (kan evt. erstattes med citronmelisse)
  • 200 g smør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del fisken i fire portionsstykker og læg dem i et ovnfast fad.

  • 2.
    Hæld hvidvin ved og dæk fadet med alufolie.

  • 3.
    Bag fisken ved 180°C i ca. 10 min.

  • 4.
    Krydr med salt og peber.

  • 5.
    Skær porre i tynde strimler og æblet i meget små tern.

  • 6.
    Hak nødderne groft og skær citronverbena i tynde strimler.

  • 7.
    Smelt smørret og sigt de hvide mælkestoffer i bunden af gryden fra.

  • 8.
    Kom smørret tilbage i en ren gryde og varm det langsomt op, til det begynder at brune.

  • 9.
    Kom porrestrimler, æbler, citronverbena og hasselnødder i.

  • 10.
    Anret fisken i dybe tallerkener og hæld saucen over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10503 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
737 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 20.4 %8.9 g
Kulhydrat: 5.9 %2.6 g
Fedt: 69.6 %13.9 g
Alkohol: 4.1 %1.0 g
;