4 personer
600 g mørksejfilet
1½ dl hvidvin
Salt og sort peber
1 porre
2 æbler
50 g afskallede hasselnødder
10 blade citronverbena (kan evt. erstattes af citronmelisse)
200 g smør
[UDARBEJDET AF CATHARINA FRA MASTERCHEF 2019]
Del fisken i fire portionsstykker og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved og dæk fadet med alufolie. Bag fisken ved 180°C i ca. 10 min. Krydr med salt og peber.
Skær porre i tynde strimler og æblet i meget små tern. Hak nødderne groft og skær citronverbena i tynde strimler. Smelt smørret og sigt de hvide mælkestoffer i bunden af gryden fra. Kom smørret tilbage i en ren gryde og varm det langsomt op, til det begynder at brune. Kom porrestrimler, æbler, citronverbena og hasselnødder i. Anret fisken i dybe tallerkener og hæld saucen over.
Energi pr. person: 2558KJ/611Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g.
Kulhydrat: 3,8 g.
Fedt: 15,2 g.