HjemOpskrifterMørksej på leje af grillede citroner med bagte danske kartofler og cherry tomater

Mørksej på leje af grillede citroner med bagte danske kartofler og cherry tomater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 citroner (usprøjtede) uden skal, i tykke skiver
  • 700 g mørksejfileter
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl hvidvin
  • evt. laurbærblad
    pynt:
    • 1 bundt kruspersille
      tilbehør:
      • 650 g små kartofler
      • 250 g cherrytomater
      • 1 revet citron (usprøjtet)
      • 0.5 dl olivenolie
      • friskkværnet peber og salt

      Sådan gør du

      • 1.
        Kog kartofler i 12 min. halveres derefter.

      • 2.
        Grill citroner på grillpande til de har grillstriber og læg dem i et ovnfast fad, læg de 4 stk. mørksej stykker ovenpå citronerne.

      • 3.
        Dryp lidt hvidvin på fisken, drys med salt og laurbærblade.

      • 4.
        Kom kogte kartofler, cherrytomater, revet citronskal, olivenolie, salt og peber på.

      • 5.
        Ovnsteg ved 200° C i ca. 15-17 min. til fisken er fast.

      • 6.
        Drys med friskhakket øko persille inden servering.

      • 7.
        Tip: Prøv også med laks.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7308 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      321 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.9 g
      Protein: 35.6 %6.7 g
      Kulhydrat: 32.6 %6.1 g
      Fedt: 27.9 %2.4 g
      Alkohol: 3.9 %0.4 g
      ;