Mexicansk grillet pulled pork burger med guacamole og tomatsalsa

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
mexicansk_grillet_pulled_pork_burger_med_guacamole_og_tomatsalsa
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Pulled pork med Mexicansk rub:

2 kg nakkefilet

 

Mexicansk rub:

4 fed hvidløg, knust

2 stk. chili evt. jalapenos, hakket

3 tsk. paprika, stødt

1 tsk. chili, stødt

2 tsk. spidskommen, stødt

2 tsk. ingefær, stødt

2 tsk. oregano, stødt

2 spsk. salt

1 ds./ 140 g tomatpure

3 spsk. olivenolie

2 spsk. æbleeddike

2 spsk. rørsukker

 

Guacamole:

4 stk. modne avocado

2 spsk. limesaft

3 spsk. cremefraiche 18 %

1 fed hvidløg, knust

1 tsk. rød chili, hakket

1 tsk. salt

 

Tomatsalsa:

400 g tomater

4 stk. forårsløg

1 tsk. sukker

2 spsk. æbleeddike

3 spsk. olivenolie

salt

frisk kværnet peber

1 dl koriander, hakket

Tilbehør:

8 stk. burgerboller

Sådan gør du

Grillet mexicansk pulled pork:

Rør alle ingredienser sammen til mexicansk rub. Nakkestegen smøres godt ind i rub og kommes i en frostpose og lukkes til. Nakkesteg med rub trækker på køl natten over.

Tænd gasgrill på ca. 100 grader, skal være indirekte varme. Placer nakkesteg med rub på rist over en foliebakke på midten af grillen.

Steger nu i ca. 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer.

Brug et stegetermometer til at måle kernetemperatur med. Den skal være ca. 90 grader. Tjek at kødet er mørt ved at rive et lille stykke af med gaffel.

Kom kødet over i et fad, dækkes til og lad det hvile ½ til 1 time inden kødet rives fra hinanden.

Kødet kan derefter bruges som fyld i burgere.

 

Guacamole:

Befri avocado for skal og sten, mos dem groft i en skål med gaffel. Kom limesaft og creme fraiche i og rør det sammen. Tilsæt hvidløg, chili og salt og rør rundt.

Filmes og stilles på køl indtil brug.

 

Tomatsalsa:

Befri tomater for kerner og hak dem i små tern. Snit forårsløg fint i tynde ringe.

Rør sukker med æbleeddike, olivenolie, salt og kværnet peber.

Vend tomater og forårsløg i olie-eddike blandingen. Vend hakket koriander i.

Lad gerne tomatsalsa trække smag inden servering.

 

Anretning:

Flæk burgerboller og grill dem på gasgrill ved høj varme på begge sider, hold øje det går hurtigt.

Smør guacamole på begge sider af den grillede burgerbolle.

Kom passende mængde pulled pork kød i og top med tomat salsa og overbolle.

Server straks.
 

Tilberedningstid: Nakkefilet med rub i køleskab i 12 timer

Gasgrill ved 100 grader i 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer

 

Energi pr. person:  3221 Kj/  769 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,0 g.
Kulhydrat: 10,0 g.
Fedt: 10,5 g.