Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Mexicansk grillet pulled pork burger med guacamole og tomatsalsa
Mexicansk grillet pulled pork burger med guacamole og tomatsalsa
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Pulled pork med Mexicansk rub:
2 kg svinenakkefileter
Mexicansk rub:
4 fed hvidløg, knust
2 Santa Maria Green Jalapeño, hakket
3 tsk paprika, stødt
1 tsk stødt chili
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt ingefær
2 tsk tørret oregano
2 spsk salt
1 dåse koncentreret tomatpuré
3 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
2 spsk rørsukker
Guacamole:
4 modne avocadoer
2 spsk friskpresset limesaft
3 spsk creme fraiche 18%
1 fed hvidløg, knust
1 tsk rød chilipeber, hakket
1 spsk salt
Tomatsalsa:
400 g tomater
4 forårsløg
1 tsk sukker
2 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
4 1 dl frisk koriander, hakket
Tilbehør:
8 burgerboller
Sådan gør du
Grillet mexicansk pulled pork:
1.
Rør alle ingredienser sammen til mexicansk rub.
2.
Nakkestegen smøres godt ind i rub og kommes i en frostpose og lukkes til.
3.
Nakkesteg med rub trækker på køl natten over.
4.
Tænd gasgrill på ca. 100 grader, skal være indirekte varme.
5.
Placer nakkesteg med rub på rist over en foliebakke på midten af grillen.
6.
Steger nu i ca. 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer.
7.
Brug et stegetermometer til at måle kernetemperatur med. Den skal være ca. 90 grader.
8.
Tjek at kødet er mørt ved at rive et lille stykke af med gaffel.
9.
Kom kødet over i et fad, dækkes til og lad det hvile ½ til 1 time inden kødet rives fra hinanden.
10.
Kødet kan derefter bruges som fyld i burgere.
Guacamole:
1.
Befri avocado for skal og sten, mos dem groft i en skål med gaffel.
2.
Kom limesaft og creme fraiche i og rør det sammen.
3.
Tilsæt hvidløg, chili og salt og rør rundt.
4.
Filmes og stilles på køl indtil brug.
Tomatsalsa:
1.
Befri tomater for kerner og hak dem i små tern.
2.
Snit forårsløg fint i tynde ringe.
3.
Rør sukker med æbleeddike, olivenolie, salt og kværnet peber.
4.
Vend tomater og forårsløg i olie-eddike blandingen.
5.
Vend hakket koriander i.
6.
Lad gerne tomatsalsa trække smag inden servering.
Anretning:
1.
Flæk burgerboller og grill dem på gasgrill ved høj varme på begge sider, hold øje det går hurtigt.
2.
Smør guacamole på begge sider af den grillede burgerbolle.
3.
Kom passende mængde pulled pork kød i og top med tomat salsa og overbolle.
4.
Server straks.
Tilberedningstid:
1.
Nakkefilet med rub i køleskab i 12 timer
2.
Gasgrill ved 100 grader i 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer
Svin
Hovedret
Mexicansk
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
29418 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
766 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.4 g
Protein:
24.3 %
11.0 g
Kulhydrat:
17.6 %
7.9 g
Fedt:
58.1 %
12.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;