HjemOpskrifterMexicansk grillet pulled pork burger med guacamole og tomatsalsa

Mexicansk grillet pulled pork burger med guacamole og tomatsalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Pulled pork med Mexicansk rub:
  • 2 kg nakkefileter
    Mexicansk rub:
    • 4 fed hvidløg, knust
    • 2 Santa Maria Green Jalapeño, hakket
    • 3 tsk paprika, stødt
    • 1 tsk stødt chili
    • 2 tsk stødt spidskommen
    • 2 tsk stødt ingefær
    • 2 tsk tørret oregano
    • 2 spsk salt
    • 1 dåse koncentreret tomatpuré
    • 3 spsk olivenolie
    • 2 spsk æbleeddike
    • 2 spsk rørsukker
      Guacamole:
      • 4 modne avocadoer
      • 2 spsk friskpresset limesaft
      • 3 spsk creme fraiche 18%
      • 1 fed hvidløg, knust
      • 1 tsk rød chilipeber, hakket
      • 1 spsk salt
        Tomatsalsa:
        • 400 g tomater
        • 4 forårsløg
        • 1 tsk sukker
        • 2 spsk æbleeddike
        • 3 spsk olivenolie
        • havsalt
        • friskkværnet peber
        • 4 1 dl frisk koriander, hakket
          Tilbehør:
          • 8 burgerboller

          SÅDAN GØR DU

          Grillet mexicansk pulled pork:
          • 1.
            Rør alle ingredienser sammen til mexicansk rub.

          • 2.
            Nakkestegen smøres godt ind i rub og kommes i en frostpose og lukkes til.

          • 3.
            Nakkesteg med rub trækker på køl natten over.

          • 4.
            Tænd gasgrill på ca. 100 grader, skal være indirekte varme.

          • 5.
            Placer nakkesteg med rub på rist over en foliebakke på midten af grillen.

          • 6.
            Steger nu i ca. 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer.

          • 7.
            Brug et stegetermometer til at måle kernetemperatur med. Den skal være ca. 90 grader.

          • 8.
            Tjek at kødet er mørt ved at rive et lille stykke af med gaffel.

          • 9.
            Kom kødet over i et fad, dækkes til og lad det hvile ½ til 1 time inden kødet rives fra hinanden.

          • 10.
            Kødet kan derefter bruges som fyld i burgere.

          Guacamole:
          • 1.
            Befri avocado for skal og sten, mos dem groft i en skål med gaffel.

          • 2.
            Kom limesaft og creme fraiche i og rør det sammen.

          • 3.
            Tilsæt hvidløg, chili og salt og rør rundt.

          • 4.
            Filmes og stilles på køl indtil brug.

          Tomatsalsa:
          • 1.
            Befri tomater for kerner og hak dem i små tern.

          • 2.
            Snit forårsløg fint i tynde ringe.

          • 3.
            Rør sukker med æbleeddike, olivenolie, salt og kværnet peber.

          • 4.
            Vend tomater og forårsløg i olie-eddike blandingen.

          • 5.
            Vend hakket koriander i.

          • 6.
            Lad gerne tomatsalsa trække smag inden servering.

          Anretning:
          • 1.
            Flæk burgerboller og grill dem på gasgrill ved høj varme på begge sider, hold øje det går hurtigt.

          • 2.
            Smør guacamole på begge sider af den grillede burgerbolle.

          • 3.
            Kom passende mængde pulled pork kød i og top med tomat salsa og overbolle.

          • 4.
            Server straks.

          Tilberedningstid:
          • 1.
            Nakkefilet med rub i køleskab i 12 timer

          • 2.
            Gasgrill ved 100 grader i 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer

          Næringsindhold:
          Energiindhold for hele retten:
          29418 kj / kcal
          Næringsindhold pr. 100g
          766 kj / 0 kcal
          Energifordeling
          ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
          Fiber: 1.4 g
          Protein: 24.3 %11.0 g
          Kulhydrat: 17.6 %7.9 g
          Fedt: 58.1 %12.0 g
          Alkohol: 0 %0.0 g
          ;