HjemOpskrifterMexicansk grillet pulled pork burger med guacamole og tomatsalsa

Mexicansk grillet pulled pork burger med guacamole og tomatsalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Pulled pork med Mexicansk rub:
  • 2 kg nakkefilet
Mexicansk rub:
  • 5 fed hvidløg, knust
  • 2 Santa Maria Green Jalapeño, hakket
  • 3 tsk paprika, stødt
  • 1 tsk stødt chili
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk tørret oregano
  • 42 g salt
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 6 spsk olivenolie
  • 4 spsk æbleeddike
  • 2 spsk rørsukker
Guacamole:
  • 4 modne avocadoer
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 5 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk rød chilipeber, hakket
  • 42 g salt
Tomatsalsa:
  • 400 g tomater
  • 4 forårsløg
  • 1 tsk sukker
  • 4 spsk æbleeddike
  • 6 spsk olivenolie
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • 4 1 dl frisk koriander, hakket
Tilbehør:
  • 8 burgerboller

SÅDAN GØR DU

Grillet mexicansk pulled pork:
  • 1.
    Rør alle ingredienser sammen til mexicansk rub.

  • 2.
    Nakkestegen smøres godt ind i rub og kommes i en frostpose og lukkes til.

  • 3.
    Nakkesteg med rub trækker på køl natten over.

  • 4.
    Tænd gasgrill på ca. 100 grader, skal være indirekte varme.

  • 5.
    Placer nakkesteg med rub på rist over en foliebakke på midten af grillen.

  • 6.
    Steger nu i ca. 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer.

  • 7.
    Brug et stegetermometer til at måle kernetemperatur med. Den skal være ca. 90 grader.

  • 8.
    Tjek at kødet er mørt ved at rive et lille stykke af med gaffel.

  • 9.
    Kom kødet over i et fad, dækkes til og lad det hvile ½ til 1 time inden kødet rives fra hinanden.

  • 10.
    Kødet kan derefter bruges som fyld i burgere.

Guacamole:
  • 1.
    Befri avocado for skal og sten, mos dem groft i en skål med gaffel.

  • 2.
    Kom limesaft og creme fraiche i og rør det sammen.

  • 3.
    Tilsæt hvidløg, chili og salt og rør rundt.

  • 4.
    Filmes og stilles på køl indtil brug.

Tomatsalsa:
  • 1.
    Befri tomater for kerner og hak dem i små tern.

  • 2.
    Snit forårsløg fint i tynde ringe.

  • 3.
    Rør sukker med æbleeddike, olivenolie, salt og kværnet peber.

  • 4.
    Vend tomater og forårsløg i olie-eddike blandingen.

  • 5.
    Vend hakket koriander i.

  • 6.
    Lad gerne tomatsalsa trække smag inden servering.

Anretning:
  • 1.
    Flæk burgerboller og grill dem på gasgrill ved høj varme på begge sider, hold øje det går hurtigt.

  • 2.
    Smør guacamole på begge sider af den grillede burgerbolle.

  • 3.
    Kom passende mængde pulled pork kød i og top med tomat salsa og overbolle.

  • 4.
    Server straks.

Tilberedningstid:
  • 1.
    Nakkefilet med rub i køleskab i 12 timer

  • 2.
    Gasgrill ved 100 grader i 8-10 timer eller 150 grader i 5 timer

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
28376 kj / 6782 kcal
Næringsindhold pr. 100g
738 kj / 176 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 25.6 %11.1 g
Kulhydrat: 17.2 %7.5 g
Fedt: 57.2 %11.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;