Menuierestegt rødspætte med pastinak i grov sennepscreme

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Roedspaette
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

8 stk. rødspættefileter
1 dl hvedemel
salt og kværnet peber
Revet skal af 1 usprøjtet citron

Grov sennepscreme:
4 dl fløde
2 dl vand
2 spsk. grov sennep
2 spsk. æblecidereddike
salt og peber

1 kg pastinak i mindre stykker
2 røde æbler i både
3 stk. forårsløg, fint hakket

Pynt: hakket persille

Sådan gør du

Skyl rødspættefileter og dup dem. Bland mel med salt og peber. Rul rødspætte fileter og vend dem i melblandingen og revet citron skal. Smelt smørret på en pande og steg rødspættefileterne i ca. 4 min på hver side. Check at fisken er gennemstegt.

Skræl /skrub pastinakkerne og skær dem i grove stykker. Bland grov sennepscreme sammen.

Vend det sammen med pastinakker i en bradepande og steg dem i ovn ved 200 grader i ca. 30 min.

Inden servering vendes æblebåde og finthakket forårsløg i blandingen. Servér med lune stegte rødspætte ruller og drys med persille.

Energi pr. person: 1274 kJ/303 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 19,9%
Fedt: 51,4 %
Kulhydrat: 28,7 %