HjemOpskrifterMenuierestegt rødspætte med pastinak i grov sennepscreme

Menuierestegt rødspætte med pastinak i grov sennepscreme

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl hvedemel
  • 8 rødspættefileter
  • salt & friskkværnet peber
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
grov sennepscreme
  • 4 dl fløde
  • 2 dl vand
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 spsk æblecidereddike
  • salt & sort peber
  • 1 kg pastinakker i mindre stykker
  • 2 røde æbler i både
  • 3 fint hakket forårsløg
  • pynt: hakket kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl rødspættefileter og dup dem.

  • 2.
    Bland mel med salt og peber.

  • 3.
    Rul rødspætte fileter og vend dem i melblandingen og revet citron skal.

  • 4.
    Smelt smørret på en pande og steg rødspættefileterne i ca. 4 min på hver side.

  • 5.
    Check at fisken er gennemstegt.

  • 6.
    Skræl /skrub pastinakkerne og skær dem i grove stykker.

  • 7.
    Bland grov sennepscreme sammen.

  • 8.
    Vend det sammen med pastinakker i en bradepande og steg dem i ovn ved 200 grader i ca. 30 min.

  • 9.
    Inden servering vendes æblebåde og finthakket forårsløg i blandingen.

  • 10.
    Servér med lune stegte rødspætte ruller og drys med persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5152 kj / 1231 kcal
Næringsindhold pr. 100g
296 kj / 71 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 27 %4.7 g
Kulhydrat: 63.5 %11.0 g
Fedt: 9.5 %0.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;