HjemOpskrifterMarokkanske frikadeller

Marokkanske frikadeller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g hakket dyrekød
  • 200 g risottoris
  • 1 tsk sød røget paprika
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • sort peber
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 1 dl bredbladet persille
  • 0.5 g safran
  • 0.5 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
  • tilbehør: brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom hakket kød i en skål og bland med ris, paprika, kanel og koriander.

  • 2.
    Krydr godt med salt og peber og lad farsen trække i en halv time.

  • 3.
    Form til frikadeller og steg i en blanding af smør og olie i en stor pande med låg.

  • 4.
    Skær løg i tern og hak persille groft.

  • 5.
    Kom begge dele i gryden sammen med safran.

  • 6.
    Hæld bouillon over og sænk varmen.

  • 7.
    Lad retten simre under låg i 45 min.

  • 8.
    Vend kødbollerne efter 20 min.

  • 9.
    Server med brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8230 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
578 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 24.6 %8.4 g
Kulhydrat: 35.5 %12.1 g
Fedt: 39.9 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;