HjemOpskrifterMarokkansk lammekølle med citron

Marokkansk lammekølle med citron

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 lammekølle
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk paprika
  • 2 knust fed hvidløg
  • 1 tsk salt
tilbehør:
  • 3 citroner (usprøjtede) i halve
  • frisk mynte

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland smør med alle krydderier.

  • 2.
    Klargør lammekøllen ved at blotte skankens ben og ved at skære kødet fra benet i et helt stykke.

  • 3.
    Lav små snit ned i køllen hele vejen rundt.

  • 4.
    Masser nu smør og krydderier ind i lammekøllen.

  • 5.
    Kom den i en bradepande og giv den 10 min. i forvarmet ovn ved 225 grader°.

  • 6.
    Skru ned til 150 grader° og giv den ydermere 2-2,5 time alt afhængig af størrelsen på lammekøllen.

  • 7.
    Undervejs overhældes lammekøllen med stegesaften.

  • 8.
    Grill halve økologiske citroner til.

  • 9.
    Skær rustikke stykker af den saftige kølle, anret gerne med lamme sky, grillede citroner og frisk mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11865 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
494 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 58.2 %16.9 g
Kulhydrat: 3.2 %0.9 g
Fedt: 38.6 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;