Marokkansk lammekølle med citron

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk. lammekølle

50 g blødt smør

2 tsk. spidskommen stødt

2 tsk. koriander, stødt

2 tsk. kanel, stødt

1 tsk. paprika

2 fed hvidløg, knust

1 tsk. salt

 

Tilbehør:

3 stk. økologiske citroner i halve

Frisk mynte

Sådan gør du

Bland smør med alle krydderier.

Klargør lammekøllen ved at blotte skankens ben og ved at skære kødet fra benet i et helt stykke.

Lav små snit ned i køllen hele vejen rundt. Masser nu smør og krydderier ind i lammekøllen.

Kom den i en bradepande og giv den 10 min. i forvarmet ovn  ved 225 grader°. Skru ned til 150 grader° og giv den ydermere 2-2,5 time alt afhængig af størrelsen på lammekøllen.

Undervejs overhældes lammekøllen med stegesaften.

Grill halve økologiske citroner til.

Skær rustikke stykker af den saftige kølle, anret gerne med lamme sky, grillede citroner og frisk mynte.

 

 

 

Energi pr. person: 1855 Kj/  442 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 17,2 g.
Kulhydrat: 1,0 g.

Fedt: 8,2 g.