HjemOpskrifterMarcipantrøfler med abrikos og nougat

Marcipantrøfler med abrikos og nougat

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 50 g blød nougat
  • 50 g mandler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 150 g marcipan
  • 100 g flormelis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem stå lidt, til skindet kan smuttes af dem.

  • 2.
    Kom dem i en bradepande og rist dem gyldne i ovnen ved 190°C i 5-10 min.

  • 3.
    Hak dem fint.

  • 4.
    Skær abrikoser i meget små tern.

  • 5.
    Ælt abrikoserne ind i marcipanen og den i 20 lige store stykker.

  • 6.
    Ælt de hakkede mandler ind i nougaten og del den i 20 lige store stykker.

  • 7.
    Læg en stykke nougat i midten af hvert stykke marcipan og form det til kugler.

  • 8.
    Rul dem i flormelis.

  • 9.
    Opbevares i lufttæt beholder og kan holde sig i 7-10 dage.

  • 10.
    I en voksenversion kan man evt. tilsætte 1-2 spsk.

  • 11.
    Cointreau eller Grand Marnier til marcipanen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7223 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1806 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.4 g
Protein: 7.2 %7.7 g
Kulhydrat: 53.1 %56.4 g
Fedt: 39.7 %19.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;