HjemOpskrifterMammas kødboller (polpette della mamma)

Mammas kødboller (polpette della mamma)

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g skalotteløg
  • 500 g hakket grisekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 citron (usprøjtet)
  • rasp
  • 1 danskvand
  • 1 æg
  • 1 groft salt
  • 0 1 friskkværnet peber
  • parmigiano reggiano
  • smør
  • jomfruolivenolie
  • 5 dl tomatsauce

Sådan gør du

  • 1.
    Hak hvidløg og løg og bland det sammen med kødet.

  • 2.
    Tilsæt en skefuld timian/oregano, reven citronskal, en lille håndfuld rasp, 1 æg, en sjat danskvand, salt og peber.

  • 3.
    Rør det hele godt sammen.

  • 4.
    Riv en håndfuld parmesanost og rør det i kødblandingen.

  • 5.
    Lav små kødboller og steg dem sprøde i halvt smør/olie.

  • 6.
    Når de er næsten færdigstegte tilsættes tomatsaucen.

  • 7.
    Lad det simre i ca. 5 minutter.

  • 8.
    Server retten som en del af et tapasbord.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4624 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
374 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 43.8 %9.7 g
Kulhydrat: 15.1 %3.3 g
Fedt: 41.1 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;