HjemOpskrifterLun kartoffelsalat med brombær, forårsløg og aspargesbroccoli

Lun kartoffelsalat med brombær, forårsløg og aspargesbroccoli

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 660 g små kartofler
  • 3 forårsløg
  • 200 g asparges broccoli
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g frisk spinat
  • 125 g brombær
  • 1 bundt skovsyre
dressing:
  • 1 spsk sherryeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk honning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Kog kartoflerne, til de er møre, men stadig har lidt bid.

  • 2.
    Imens skylles og hakkes forårsløg fint.

  • 3.
    Varm en pande op med lidt olivenolie, og steg aspargesbroccoli i ca. 2-3 minutter, til de får en fin gylden farve.

  • 4.
    Smag til med salt.

  • 5.
    Til dressingen blandes sherryeddike, dijonsennep, olivenolie, revet citronskal, honning, salt og friskkværnet sort peber sammen.

  • 6.
    Anret kartofler, spinat, aspargesbroccoli, forårsløg og danske brombær på et stort fad.

  • 7.
    Hæld dressingen over, og pynt med rød skovsyre og rosmarin.

  • 8.
    Servér fx retten som tilbehør til grillet kød.

  • 9.
    Tip: Du kan også skifte dressingen ud med brunet smør og pynte med dild og purløg – så er kartoffelsalaten perfekt til grillet fisk eller skaldyr.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4581 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
369 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 10.3 %2.2 g
Kulhydrat: 54.6 %11.9 g
Fedt: 35.1 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;