Lun kartoffelsalat med linser og hindbærvinaigrette

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Lun kartoffelsalat med linser og hindbærvinaigrette
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g nye kartofler

1 spsk olivenolie

Salt

150 g grønne linser

1 lille rødløg

2 spsk rødvinseddike

6 spsk olivenolie

1 tsk grov sennep

1 tsk honning

Sort peber

125 g hindbær

250 g spinat

1 lille bdt dild 

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og del dem i halve. Vend dem i 1 spsk olie og krydr med salt. Bred dem ud i en bradepande med bagepapir og rist dem sprøde i ovnen i 30 min. ved 200 °C. Skyl linserne og kog dem godt med saltet vand i 15-20 min. Sigt vandet fra. Skær løget i strimler og bland med rødvinseddike, 6 spsk olivenolie, sennep og honning. Vend det sammen, smag til med salt og peber og vend så hindbærrene i. Rens spinaten og dup den tør. Kom den i en stor skål og kom de lune kartofler og linser over. Vend det sammen med grofthakket dild og vinaigrette. 

 

Energi pr. person: 1601KJ/382Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,8 g.

Kulhydrat: 17,9 g.

Fedt: 4,9 g.