Lun kartoffelsalat med linser og hindbærvinaigrette

30-60 min
4 personer

Ingredienser

500 g nye kartofler

1 spsk olivenolie

Salt

150 g grønne linser

1 lille rødløg

2 spsk rødvinseddike

6 spsk olivenolie

1 tsk grov sennep

1 tsk honning

Sort peber

125 g hindbær

250 g spinat

1 lille bdt dild 

Om råvarerne

Skrub kartoflerne og del dem i halve. Vend dem i 1 spsk olie og krydr med salt. Bred dem ud i en bradepande med bagepapir og rist dem sprøde i ovnen i 30 min. ved 200 °C. Skyl linserne og kog dem godt med saltet vand i 15-20 min. Sigt vandet fra. Skær løget i strimler og bland med rødvinseddike, 6 spsk olivenolie, sennep og honning. Vend det sammen, smag til med salt og peber og vend så hindbærrene i. Rens spinaten og dup den tør. Kom den i en stor skål og kom de lune kartofler og linser over. Vend det sammen med grofthakket dild og vinaigrette. 

 

Energi pr. person: 1601KJ/382Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,8 g.

Kulhydrat: 17,9 g.

Fedt: 4,9 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Lun kartoffelsalat med linser og hindbærvinaigrette

Skrub kartoflerne og del dem i halve. Vend dem i 1 spsk olie og krydr med salt. Bred dem ud i en bradepande med bagepapir og rist dem sprøde i ovnen i 30 min. ved 200 °C. Skyl linserne og kog dem godt med saltet vand i 15-20 min. Sigt vandet fra. Skær løget i strimler og bland med rødvinseddike, 6 spsk olivenolie, sennep og honning. Vend det sammen, smag til med salt og peber og vend så hindbærrene i. Rens spinaten og dup den tør. Kom den i en stor skål og kom de lune kartofler og linser over. Vend det sammen med grofthakket dild og vinaigrette. 

 

Energi pr. person: 1601KJ/382Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,8 g.

Kulhydrat: 17,9 g.

Fedt: 4,9 g.