HjemOpskrifterLun kartoffelsalat med linser og hindbærvinaigrette

Lun kartoffelsalat med linser og hindbærvinaigrette

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g nye kartofler
  • havsalt
  • 150 g tørrede grønne linser
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 6 spsk olivenolie
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk honning
  • sort peber
  • 125 g hindbær
  • 250 g hel spinat
  • 1 bundt frisk dild

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne og del dem i halve.

  • 2.
    Vend dem i 1 spsk olie og krydr med salt.

  • 3.
    Bred dem ud i en bradepande med bagepapir og rist dem sprøde i ovnen i 30 min. ved 200 °C.

  • 4.
    Skyl linserne og kog dem godt med saltet vand i 15-20 min.

  • 5.
    Sigt vandet fra.

  • 6.
    Skær løget i strimler og bland med rødvinseddike, 6 spsk olivenolie, sennep og honning.

  • 7.
    Vend det sammen, smag til med salt og peber og vend så hindbærrene i.

  • 8.
    Rens spinaten og dup den tør.

  • 9.
    Kom den i en stor skål og kom de lune kartofler og linser over.

  • 10.
    Vend det sammen med grofthakket dild og vinaigrette.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7555 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
599 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 12 %4.2 g
Kulhydrat: 40.8 %14.4 g
Fedt: 47.2 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;