Lun kålsalat med rødbede, skinke og pocheret æg

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g rødbeder
2 tykke skiver kernerugbrød
1 spsk smør
2 spsk olivenolie
Salt og peber
250 g grønkål
2 tsk citronsaft
4 æg.
100 g røget skinke i skiver.

Sådan gør du

Skræl rødbederne og skær dem i både. Vend med 1 spsk olivenolie og
lidt salt og peber og bag i ovnen i 20 min. ved 200°C. Smuldr rugbrødet og steg det i en pande med smør. Krydr med salt og peber. Rib grønkålen og riv bladene i grove stykker. Svits kålen i 1 spsk olivenolie i et par min. Sluk for varmen og dryp citronsaft over sammen med lidt salt. Fyld en sauterpande ¾ op med vand og bring det til kogepunktet. Slå æggene ud i hver sin kop eller skål og hæld dem forsigtig ned i. Vandet skal bare simre. Pocher æggene i 3-4 min. Tag dem op med en hulske og dup dem forsigtig med køkkenrulle. Bland rødbeder og kål og server med skinke, pocheret æg og rugbrødscrumble.

Tip: Jo friskere ægget er, jo tykkere er hviden og jo bedre samler den sig, når det pocheres.

 

Energi pr. person: 1195KJ/286Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 10,4 g.
Fedt: 5,7 g.