Lun gastrik

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Lun gastrik
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g rørsukker.
5 hele sorte peberkorn.
2 stjerneanis.
1 nellike.
2 dl æbleeddike.
50 g bacon i tern.

Sådan gør du

Gastrik er en karamel kogt med eddike, så man får en lun sur/sød vinaigrette med krydderier. Karamelliser sukkeret i en gryde, til det er let gyldenbrunt. Tilsæt de hele krydderier til karamellen og herefter eddiken. Lad det koge i 5-7 min., indtil sukker og eddike er kogt sammen til en blank sirup. Kom bacontern op i den varme gastrik. Tag gryden af varmen, og hæld gastrikken i en skål, server mens den er lun til stegen som alternativ til sovsen eller som en ekstra ting.

Energi pr. person: 584 Kj/139 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,6 g.
Kulhydrat: 29,2 g.
Fedt: 3,1 g.