Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Lun gastrik
Lun gastrik
Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
100 g rørsukker
5 sorte hele peberkorn
2 stjerneanis
1 hel nellike
2 dl æbleeddike
50 g bacontern
SÅDAN GØR DU
1.
Gastrik er en karamel kogt med eddike, så man får en lun sur/sød vinaigrette med krydderier.
2.
Karamelliser sukkeret i en gryde, til det er let gyldenbrunt.
3.
Tilsæt de hele krydderier til karamellen og herefter eddiken.
4.
Lad det koge i 5-7 min., indtil sukker og eddike er kogt sammen til en blank sirup.
5.
Kom bacontern op i den varme gastrik.
6.
Tag gryden af varmen, og hæld gastrikken i en skål, server mens den er lun til stegen som alternativ til sovsen eller som en ekstra ting.
Tilbehør
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2287 kj / 547 kcal
Næringsindhold pr. 100g
648 kj / 155 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
7 %
2.7 g
Kulhydrat:
75.4 %
28.8 g
Fedt:
17.6 %
3.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;