HjemOpskrifterLun gastrik

Lun gastrik

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 100 g rørsukker
  • 5 sorte hele peberkorn
  • 2 stjerneanis
  • 1 hel nellike
  • 2 dl æbleeddike
  • 50 g bacontern

Sådan gør du

  • 1.
    Gastrik er en karamel kogt med eddike, så man får en lun sur/sød vinaigrette med krydderier.

  • 2.
    Karamelliser sukkeret i en gryde, til det er let gyldenbrunt.

  • 3.
    Tilsæt de hele krydderier til karamellen og herefter eddiken.

  • 4.
    Lad det koge i 5-7 min., indtil sukker og eddike er kogt sammen til en blank sirup.

  • 5.
    Kom bacontern op i den varme gastrik.

  • 6.
    Tag gryden af varmen, og hæld gastrikken i en skål, server mens den er lun til stegen som alternativ til sovsen eller som en ekstra ting.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2470 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
700 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 5.6 %2.3 g
Kulhydrat: 69.5 %28.6 g
Fedt: 24.9 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;