HjemOpskrifterLinsehummus med bagte løg og salsa verde

Linsehummus med bagte løg og salsa verde

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Linsehummus
  • salt
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 400 g anicialinser
  • koge vand fra linserne
Salsa verde
  • 1 Bunch bredbladet persille
  • 8 cornichoner
  • 1 rød chilipeber
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og sort peber
Bagte løg
  • 600 g bananskalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chiliflage
  • salt
  • 150 g yoghurt 10%

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Skyl linserne og kog dem i letsaltet vand i 20 min.

  • 2.
    Sluk for varmen og lad linserne trække i 10 min.

  • 3.
    Sigt kogevandet fra, men gem det.

  • 4.
    Kom de kogte linser i en foodprocessor sammen med hvidløg, olivenolie, spidskommen og noget af kogevandet.

  • 5.
    Blend og brug evt. mere vand, hvis hummussen er for drøj.

  • 6.
    Til salsa verde hakkes persillen fint og blandes med finthakkede cornichoner, finthakket chili, olivenolie og citronsaft.

  • 7.
    Krydr med salt og peber.

  • 8.
    Flæk skalotteløgene og fjern skallen.

  • 9.
    Kom olivenolie, paprika og chiliflager samt lidt salt i bunden af et ovnfast fad.

  • 10.
    Læg løgene i fadet med skærefladen ned ad og bag dem i 20 min. ved 180 °C.

  • 11.
    Anret hummussen toppet med løg.

  • 12.
    Kom yoghurt og salsa verde oven på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6282 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 4.6 %1.2 g
Kulhydrat: 20.9 %5.4 g
Fedt: 74.5 %8.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;