Lasagne med gris, fennikel og ricotta

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lasagne med gris, fennikel og ricotta
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 løg

2 stilke bladselleri

1 fennikel

1 fed hvidløg

2 spsk. Olivenolie

400 g hakket gris

2 tsk. fennikelfrø, knuste

1 tsk. Oregano

1 dåse hakkede tomater

Salt og sort peber

0,5 l mornaysauce

250 g lasagneplader

250 g ricotta

125 g frisk mozzarella

Sådan gør du

Skær løg og bladselleri i små tern. Skær fennikel i tynde strimler, og hak hvidløget fint. 
Varm olien i en sauterpande og svits kødet, mens du hakker det i småstykker med en træspatel. 
Tilsæt løg, bladselleri og fennikel og steg videre i 5-8 min, til grøntsagerne begynder at brune en smule. Tilsæt hvidløg, og vend det sammen i 1 minut. Kom så fennikelfrø, oregano og hakkede tomater i. Krydr med lidt salt og peber, og lad saucen simre i 15 min. uden låg. Smør et par skefulde mornaysauce i bunden af et ovnfast fad, og læg et lag lasagneplader. Kom en tredjedel af kødsovsen på, derefter en tredjedel af ricottaen samt en smule mornaysauce. Gentag med to lag mere, og afslut med et sidste lag pasta, resten af mornaysaucen og mozzarella skåret i skiver. Bages i 40 min. ved 180°C.

 

Energi pr. person: 3788KJ/905Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 48,6 g. 
Kulhydrat: 11,5 g. 
Fedt: 8,7 g.