4 personer
1 løg
2 stilke bladselleri
1 fennikel
1 fed hvidløg
2 spsk. Olivenolie
400 g hakket gris
2 tsk. fennikelfrø, knuste
1 tsk. Oregano
1 dåse hakkede tomater
Salt og sort peber
0,5 l mornaysauce
250 g lasagneplader
250 g ricotta
125 g frisk mozzarella
Skær løg og bladselleri i små tern. Skær fennikel i tynde strimler, og hak hvidløget fint.
Varm olien i en sauterpande og svits kødet, mens du hakker det i småstykker med en træspatel.
Tilsæt løg, bladselleri og fennikel og steg videre i 5-8 min, til grøntsagerne begynder at brune en smule. Tilsæt hvidløg, og vend det sammen i 1 minut. Kom så fennikelfrø, oregano og hakkede tomater i. Krydr med lidt salt og peber, og lad saucen simre i 15 min. uden låg. Smør et par skefulde mornaysauce i bunden af et ovnfast fad, og læg et lag lasagneplader. Kom en tredjedel af kødsovsen på, derefter en tredjedel af ricottaen samt en smule mornaysauce. Gentag med to lag mere, og afslut med et sidste lag pasta, resten af mornaysaucen og mozzarella skåret i skiver. Bages i 40 min. ved 180°C.
Energi pr. person: 3788KJ/905Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 48,6 g.
Kulhydrat: 11,5 g.
Fedt: 8,7 g.