HjemOpskrifterLangtidsstegt flæskesteg med rosmarin-karamelkartofler og portvinssauce

Langtidsstegt flæskesteg med rosmarin-karamelkartofler og portvinssauce

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg flæskesteg
  • salt og sort peber
  • 6 laurbærblade
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 2 dl portvin
  • 0.5 dl piskefløde
  • 5 tsk engelsk sauce
  • 1.5 spsk Maizena majsstivelse
  • kulør
  • 700 g små kartofler
  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin
  • tilbehør: ært

Sådan gør du

  • 1.
    Læg flæskestegen med sværen nedad i et ovnfast fad.

  • 2.
    Hæld vand ved, så det kommer 1/3 op ad stegen.

  • 3.
    Sæt stegen i ovnen ved 150°C i 30 min.

  • 4.
    Tag stegen ud, og kom den på en rist over det ovnfaste fad, nu med sværen opad.

  • 5.
    Sæt laurbærblade ned mellem sværene.

  • 6.
    Hvis overfladen på stegen ikke er plan, kan du støtte stegen med en halv kartoffel.

  • 7.
    Det giver en sprødere svær, at stegen er plan.

  • 8.
    Sænk temperaturen til 125°C.

  • 9.
    Drys sværen grundigt med salt og lidt peber.

  • 10.
    Lad vandet blive i fadet, og tilsæt et løg skåret i kvarte, gulerod i grove stykker samt portvin.

  • 11.
    Steg videre i 45 min.

  • 12.
    Tag fadet ud, og sigt væden over i en gryde.

  • 13.
    Hæv temperaturen i ovnen til 250°C, og lad stegen stege færdig i 10 min. til sværen er sprød.

  • 14.
    Lav imens saucen: Kom piskefløde i, og tilsæt engelsk sauce.

  • 15.
    Smag til med salt og peber.

  • 16.
    Jævn saucen med maizena rørt op med lidt koldt vand.

  • 17.
    Justér farven med kulør.

  • 18.
    Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.

  • 19.
    Lad dem dampe af i en sigte.

  • 20.
    Smelt sukkeret i en pande.

  • 21.
    Når det begynder at karamellisere i kanterne, tilsættes smør, og det smeltes sammen til en gylden karamel.

  • 22.
    Kom kartofler og rosmarin i, og lad det stå og simre i karamellen i 15 min. mens der vendes i det.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18247 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
787 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 19.7 %9.1 g
Kulhydrat: 21.6 %10.0 g
Fedt: 53.6 %11.4 g
Alkohol: 5.1 %1.3 g
;