Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Langtidsstegt flæskesteg med rosmarin-karamelkartofler og portvinssauce
Langtidsstegt flæskesteg med rosmarin-karamelkartofler og portvinssauce
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kg flæskesteg
salt og sort peber
6 laurbærblade
1 løg
1 gulerod
2 dl mørk portvin
½ dl piskefløde 38%
5 tsk engelsk sauce
1½ spsk Maizena majsstivelse
kulør
700 g små kartofler
75 g sukker
75 g smør
2 spsk finthakket frisk rosmarin
tilbehør: ærter
SÅDAN GØR DU
1.
Læg flæskestegen med sværen nedad i et ovnfast fad.
2.
Hæld vand ved, så det kommer 1/3 op ad stegen.
3.
Sæt stegen i ovnen ved 150°C i 30 min.
4.
Tag stegen ud, og kom den på en rist over det ovnfaste fad, nu med sværen opad.
5.
Sæt laurbærblade ned mellem sværene.
6.
Hvis overfladen på stegen ikke er plan, kan du støtte stegen med en halv kartoffel.
7.
Det giver en sprødere svær, at stegen er plan.
8.
Sænk temperaturen til 125°C.
9.
Drys sværen grundigt med salt og lidt peber.
10.
Lad vandet blive i fadet, og tilsæt et løg skåret i kvarte, gulerod i grove stykker samt portvin.
11.
Steg videre i 45 min.
12.
Tag fadet ud, og sigt væden over i en gryde.
13.
Hæv temperaturen i ovnen til 250°C, og lad stegen stege færdig i 10 min. til sværen er sprød.
14.
Lav imens saucen: Kom piskefløde i, og tilsæt engelsk sauce.
15.
Smag til med salt og peber.
16.
Jævn saucen med maizena rørt op med lidt koldt vand.
17.
Justér farven med kulør.
18.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
19.
Lad dem dampe af i en sigte.
20.
Smelt sukkeret i en pande.
21.
Når det begynder at karamellisere i kanterne, tilsættes smør, og det smeltes sammen til en gylden karamel.
22.
Kom kartofler og rosmarin i, og lad det stå og simre i karamellen i 15 min. mens der vendes i det.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18295 kj / 4373 kcal
Næringsindhold pr. 100g
789 kj / 189 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.6 g
Protein:
19.7 %
9.1 g
Kulhydrat:
21.5 %
10.0 g
Fedt:
53.7 %
11.5 g
Alkohol:
5.1 %
1.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;