Langtidsstegt flæskesteg med rosmarin-karamelkartofler og portvinssauce

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Langtidsstegt flæskesteg med rosmarin-karamelkartofler og portvinssauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 flæskesteg, ca. 1 kg 

Salt og sort peber 

6 laurbærblade

1 løg

1 gulerod

2 dl portvin  

½ dl piskefløde

2 spsk. engelsk sauce

1½ spsk. Maizena

Kulør

700 g små kartofler

75 g sukker 

75 g smør

2 spsk. finthakket rosmarin 

Tilbehør: ærter
 

Sådan gør du

Læg flæskestegen med sværen nedad i et ovnfast fad. Hæld vand ved, så det kommer 1/3 op ad stegen. Sæt stegen i ovnen ved 150°C i 30 min. Tag stegen ud, og kom den på en rist over det ovnfaste fad, nu med sværen opad. Sæt laurbærblade ned mellem sværene. Hvis overfladen på stegen ikke er plan, kan du støtte stegen med en halv kartoffel. Det giver en sprødere svær, at stegen er plan. Sænk temperaturen til 125°C. Drys sværen grundigt med salt og lidt peber. Lad vandet blive i fadet, og tilsæt et løg skåret i kvarte, gulerod i grove stykker samt portvin. Steg videre i 45 min. Tag fadet ud, og sigt væden over i en gryde. Hæv temperaturen i ovnen til 250°C, og lad stegen stege færdig i 10 min. til sværen er sprød. Lav imens saucen: Kom piskefløde i, og tilsæt engelsk sauce. Smag til med salt og peber. Jævn saucen med maizena rørt op med lidt koldt vand. Justér farven med kulør. 
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem dampe af i en sigte. Smelt sukkeret i en pande. Når det begynder at karamellisere i kanterne, tilsættes smør, og det smeltes sammen til en gylden karamel. Kom kartofler og rosmarin i, og lad det stå og simre i karamellen i 15 min. mens der vendes i det. 

 

Energi pr. person: 5274KJ/1261Kcal.  

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 64,4 g. 
Kulhydrat: 8,8 g. 
Fedt: 9,9 g.