HjemOpskrifterLangtidssimret bolognese og spidskålssalat med pære

Langtidssimret bolognese og spidskålssalat med pære

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 medium løg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 500 g hakket oksekød eller grisekød (15% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 1.5 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 1.5 dl sødmælk
  • 500 g frisk tagliatelle eller fettuccine
Tilbehør
  • parmigiano reggiano
  • frisk timian
Spidskålssalat
  • 0.5 spidskål
  • 2 pærer
  • 1 håndfuld frisk frisk basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike eller hvidvinseddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skær bladselleri, gulerødder og løg i meget små tern. Hak hvidløget fint.

  • 2.
    Smelt smørret i en sauterpande, og kom kødet i. Hak det i stykker med en træspatel, og lad det stege, til det begynder at brune.

  • 3.
    Tilsæt så grøntsagerne, og lad dem stege med i 5 min.

  • 4.
    Kom salt og godt med sort peber i.

  • 5.
    Kom tomatpuré i, og vend det med resten.

  • 6.
    Tilsæt laurbærblad, timian, rødvin og vand, og lad saucen simre ved svag varme under låg i 3 timer. Rør et par gange undervejs.

  • 7.
    Tilsæt mælken, og lad retten simre videre i 20 min.

  • 8.
    Kog pastaen efter pakkens anvisning, og vend det sammen med saucen.

  • 9.
    Servér med revet parmesan og lidt frisk timian.

  • 10.
    Til salaten snittes spidskål fint, og pærer skæres i tynde strimler.

  • 11.
    Vend det sammen med basilikumblade, olivenolie og balsamico eller eddike, og krydr med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15388 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
594 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 19.7 %6.9 g
Kulhydrat: 49.3 %17.3 g
Fedt: 27.8 %4.5 g
Alkohol: 3.2 %0.6 g
;