Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Langtidshævet Mariagertoba-grydebrød
Langtidshævet Mariagertoba-grydebrød
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
1 stk
10 g gær
3.5 dl vand
2 tsk Mejnerts flydende honning
10 g salt
400 g stenformalet hvedemel
1 spsk groft mel til drys
100 g Stenformalet Mariagertoba Fuldkorn
Sådan gør du
1.
Rør vand, gær og honning sammen.
2.
Tilsæt salt og begge slags mel, og rør dejen godt sammen – evt. i en røremaskine.
3.
Kom dejen i en skål eller i en stor plastikbøtte, og dæk med et låg eller et vådt klæde.
4.
Lad dejen stå ved stuetemperatur i 2 timer, og sæt den så i køleskabet i 10-12 timer.
5.
Varm en støbejernsgryde med låg i ovnen i 30 min. ved 240°C.
6.
Tag den forsigtigt ud af ovnen, og drys groft mel i bunden, så brødet ikke klistrer fast.
7.
Vend forsigtigt dejen ned i gryden, og drys lidt mel på toppen.
8.
Kom låg på, og sæt gryden tilbage i ovnen.
9.
Sænk temperaturen til 220°C, og bag brødet i 30 min.
10.
Fjern så låget, og bag brødet færdigt i 12-15 min., til skorpen er flot gylden.
11.
Tip brødet ud af gryden, og lad det køle af på en rist.
SPISETID opskrift
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6153 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
689 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
10 %
4.0 g
Kulhydrat:
85.3 %
34.6 g
Fedt:
4.7 %
0.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;