HjemOpskrifterLangtidshævet Mariagertoba-grydebrød

Langtidshævet Mariagertoba-grydebrød

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

1 stk
  • 10 g gær
  • 3.5 dl vand
  • 2 tsk Mejnerts flydende honning
  • 10 g salt
  • 400 g stenformalet hvedemel
  • 1 spsk groft mel til drys
  • 100 g Stenformalet Mariagertoba Fuldkorn

Sådan gør du

  • 1.
    Rør vand, gær og honning sammen.

  • 2.
    Tilsæt salt og begge slags mel, og rør dejen godt sammen – evt. i en røremaskine.

  • 3.
    Kom dejen i en skål eller i en stor plastikbøtte, og dæk med et låg eller et vådt klæde.

  • 4.
    Lad dejen stå ved stuetemperatur i 2 timer, og sæt den så i køleskabet i 10-12 timer.

  • 5.
    Varm en støbejernsgryde med låg i ovnen i 30 min. ved 240°C.

  • 6.
    Tag den forsigtigt ud af ovnen, og drys groft mel i bunden, så brødet ikke klistrer fast.

  • 7.
    Vend forsigtigt dejen ned i gryden, og drys lidt mel på toppen.

  • 8.
    Kom låg på, og sæt gryden tilbage i ovnen.

  • 9.
    Sænk temperaturen til 220°C, og bag brødet i 30 min.

  • 10.
    Fjern så låget, og bag brødet færdigt i 12-15 min., til skorpen er flot gylden.

  • 11.
    Tip brødet ud af gryden, og lad det køle af på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6153 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
689 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 10 %4.0 g
Kulhydrat: 85.3 %34.6 g
Fedt: 4.7 %0.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;