Langtidshævede boller med hasselnødder

30-60 min

Ingredienser

4 dl vand 

5 g gær 

2 tsk groft salt 

100 g sigtet fuldkornshvedemel,
(fx ølandshvede)

40 g solsikkefrø 

100 g hasselnødder

350 g hvedemel

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, fuldkornsmel, solsikkefrø og hasselnødder og rør hvedemelet i. Dejen skal være klistret. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve natten over på køkkenbordet. Næste morgen sættes dejen i klatter med 2 spiseskeer på en bradepande med bagepapir. Drys med en smule mel. Lad bollerne efterhæve, mens ovnen varmes op til 250°C. Bag bollerne i 20 min. Lad dem køle af på en rist. 

 

Energi pr. person: 1139KJ/272Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 7,4 g.

Kulhydrat: 34,2 g.

Fedt: 7,2 g.

Langtidshævede boller

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, fuldkornsmel, solsikkefrø og hasselnødder og rør hvedemelet i. Dejen skal være klistret. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve natten over på køkkenbordet. Næste morgen sættes dejen i klatter med 2 spiseskeer på en bradepande med bagepapir. Drys med en smule mel. Lad bollerne efterhæve, mens ovnen varmes op til 250°C. Bag bollerne i 20 min. Lad dem køle af på en rist. 

 

Energi pr. person: 1139KJ/272Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 7,4 g.

Kulhydrat: 34,2 g.

Fedt: 7,2 g.